L’Alzina i el Pont de la Cadena són les instal·lacions escolars més utilitzades fora de l’horari lectiu

L’ús social de les escoles creix un 41,7% respecte l’any anterior. L’Alzina i el Pont de la Cadena són els centres escolars més utilitzats per activitats d’entitats fora de l’horari lectiu. Les entitats que fan més ús dels equipaments són les relacionades amb l’activitat esportiva i cultural i les AMPA. 

El Club Tennis Taula Atlètic Molins de Rei entrena al gimnàs de l'Alzina// Jose Polo

El Club Tennis Taula Atlètic Molins de Rei entrena al gimnàs de l’Alzina// Jose Polo

Les entitats molinenques cada vegada utilitzen més les instal·lacions escolars fora de l’horari lectiu. Durant l’any 2013 es van comptabilitzar fins a 6.886 hores d’ús social dels equipaments escolars. Això significa un augment del 41,7% respecte l’any 2012, quan es van calcular 4.860 hores utilitzades.

Les instal·lacions escolars més utilitzades fora de l’horari lectiu són les de l’Alzina i el Pont de la Cadena. L’Alzina representa el 25’6% i el Pont de la Cadena el 21,6% del conjunt d’hores que s’han emprat per a l’ús social. Aquestes dades han estat presentades durant l’últim Consell Escolar Municipal.

Les entitats que fan més ús dels equipaments escolars són les relacionades amb l’activitat esportiva i cultural i les associacions de mares i pares d’alumnes (AMPA). Assaigs de grups de música, sopars de finals de temporada de les entitats esportives, la festa solidària Posa’t la Gorra, o els entrenaments regulars de la secció tennis-taula al gimnàs de l’Alzina són exemples d’usos a les instal·lacions de les escoles que fan servir diversos col·lectius del municipi.

Per al regidor d’educació, Xavi Paz (PSC), aquestes dades “serveixen per constatar la vitalitat del municipi i, al mateix temps, permeten dotar de recursos materials a les entitats que després enriqueixen Molins de Rei amb activitats populars obertes a tothom”. Tanmateix, pel regidor socialista és necessari “ser responsables en l’ús d’aquestes instal·lacions i respectar-les perquè es puguin aprofitar encara més hores a l’any i per més col·lectius”. L’objectiu de l’Ajuntament és potenciar encara més aquest ús social de les instal·lacions escolars.

Recomanacions personalitzades