La PAH torna a actuar a la sucursal de Bankia a Molins de Rei

Membres de les PAH de Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts i Sant Boi de Llobregat fan una acció a la sucursal de Bankia situada a l’avinguda Barcelona. Ocupen el banc durant tot el matí durant la negociació de quatre casos en els quals es demana la condonació del deute. No han marxat fins que Bankia els ha emplaçat a una nova reunió amb més documentació. 

Membres de la PAH a la sucursal de Bankia a Molins de Rei // Jose Polo

Membres de la PAH a la sucursal de Bankia a Molins de Rei // Jose Polo

Nova acció de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a Molins de Rei. En aquesta ocasió ha estat a la sucursal de Bankia de l’avinguda Barcelona, on ja van estar el passat mes de febrer. En aquest cas, però, s’ha negociat la condonació del deute hipotecari de quatre casos de persones de diferents localitats del Baix Llobregat. Eren reclamacions similars a la del molinenc Ramon Maglione, també present a la mobilització d’aquest dimecres 12. Això ha fet que persones de Sant Vicenç dels Horts, Sant Boi de Llobregat i també molinencs recolzessin la iniciativa.

Passades les 10 del matí els membres de les diferents PAH han arribat al banc i, com és habitual, han enganxat els diferents adhesius i cartells per després omplir la sucursal de Bankia molinenca amb confeti. Sota el crit del ja clàssic “sí que es pot”, han anat cridant l’atenció dels veïns que passaven pel cèntric carrer i també dels vehicles, alguns dels quals responien fent sonant el clàxon. L’acció ha estat completament pacífica i la sucursal del banc no ha patit cap desperfecte.

Mentrestant, en un despatx i amb els crits de fons, s’ha negociat la situació dels quatre casos d’afectats per la hipoteca. La intenció era acampar a Bankia en cas de no arribar a cap solució. Després de dues hores de negociació, s’ha arribat a l’acord de fer una nova reunió el proper 4 d’abril amb més documentació dels diferents casos. Des de la PAH han valorat “positivament” el resultat de la reunió.

Abans de plegar, però, han arribat dos agents dels Mossos d’Esquadra que han reclamat la identificació d’un dels manifestants. Aquest s’ha negat i, ràpidament, les 30 persones que formaven part de l’acció han mostrat el seu DNI als agents per fer evident que si volien identificar a una persona haurien d’identificar a totes. Finalment, els Mossos han marxat amb la identificació d’un altre activista que havia fet una fotografia de l’esdeveniment i l’acció ha finalitzat.

“Veniu a la PAH a exercir els vostres drets”

“A casa tenim uns ingressos de 700 euros i paguem una hipoteca de 900”, explica José Luis Ruiz, un dels afectats i membre de la PAH de Sant Vicenç dels Horts, en declaracions a Viu Molins de Rei. “No surten els números”, reconeix preocupat per la situació. Tot i aquesta resignació, Ruiz no es rendeix i recomana a totes les persones que tenen problemes amb la hipoteca que “no han de tenir vergonya ni s’ha d’amagar”. Recolzat per la marea verda, Ruiz troba a la PAH empara psicològica per poder portar el dia a dia a la vegada que guanya esperances per solucionar la seva situació. “Aquell qui té problemes ha de venir a la PAH i exercir els seus drets”, anima. El 4 d’abril tornaran a l’oficina.

Recomanacions personalitzades