La CUP i ERC demanen que Emilio Ramos deixi de ser representant de l’Ajuntament a l’Àrea Metropolitana

La CUP i ERC exigeixen que Emilio Ramos (PP) deixi de ser representant del municipi a l’Àrea Metropolitana de Barcelona arran de les polèmiques declaracions del popular durant el ple del mes de febrer. Els republicans responsabilitzen l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU) de no frenar el comportament de Ramos. 

Ple Muncipal febrer 2014

Imatge del ple municipal del mes de febrer // Jose Polo

Les últimes intervencions de l’únic regidor del PP a Molins de Rei i representant del municipi a l’Àrea Metropolitana, Emilio Ramos, han escandalitzat a més d’un partit polític. En un prec d’urgència fet durant el passat ple del mes de febrer, on Ramos, entre altres coses, ha comparat les dones que realitzen un avortament amb els maltractadors, la CUP ha demanat que “el regidor del Partit Popular deixi de ser un dels dos representants d’aquest ajuntament a l’Àrea Metropolitana de Barcelona”.

L’esquerra independentista considera inacceptable la conducta de Ramos ja que aquest ha tornat a “defensar públicament al règim franquista i a expressar posicionaments, que, com a mínim, podem qualificar de misògins”, segons ha expressat aquest partit durant la seva intervenció. La CUP ha fet la següent pregunta a l’equip de govern format per CiU i PSC: “Considera que un regidor que expressa públicament aquestes afirmacions ha de ser el representant de l’Ajuntament de Molins de Rei a l’Àrea Metropolitana de Barcelona?”. La sociovergència haurà de respondre la pregunta en el proper ple municipal.

ERC responsabilitza Casals de no frenar Ramos

Per la seva banda, ERC ha exigit a través d’un comunicat que Ramos sigui “immediatament rellevat” del seu càrrec com a representant molinenc a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, on ocupa el lloc de l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU). Els republicans argumenten que les intervencions de Ramos són de caire “feixista, racista i xenòfob” i, per tant, “del tot inadmissibles en un càrrec públic”.

En referència a les declaracions del mes de febrer, on el popular ha comparat les dones que avorten amb els maltractadors, ERC opina que s’ha “ultrapassat amb escreix els límits del que és tolerable”. A més, ERC apunta a la figura de l’alcalde, Joan Ramon Casals, ja que, segons ells, Casals permet ple rere ple aquest comportament. “Responsabilitzem a l’alcalde, màxim responsable del Ple, de no posar fre a un comportament cada cop més vergonyós”, asseguren des d’ERC, a través d’un comunicat que utilitza el nom d’Esquerra enlloc de referir-se a la coalició Esquerres per Molins de Rei (ERC i Esquerra Nacionalista) com fins ara.

 • dclosa

  Lo més lamentable és la posició d’impotència o lascitut que mostra l’actual alcalde de Molins de Rei, (declaracions a la radio municipal el dia 5), en que ell mateix va ser el que precisament el que va col·locar a aquest Sr. en aquest lloc com a representant de tot l’Ajuntament de Molins de Rei a una entitat com la AMB a on es prenen decisions molt importants per Molins de Rei. Decisió ingènua o d’interessos de partits politics, com el repartiment entre lladres, de les vestidures de Jesús ? ,
  El comportament del Sr. Ramos en el ple municipal del dia 27 de febrer va ser més que reprovable, i va posar en evidència “el talante” d’aquest personatge que ens representa a tots els molinencs/ques a la
  AMB, i l’alcalde tenía la barra d’indicar de que “només ho va reclamar un partit” i que “un tema no esta relacionat amb l’altre”
  Si tota aquesta pantomima forma part d’acords supramunicipals i aquets llocs es donen des de les seves seus politiques, en que l’alcalde i els regidors municipals son titelles dels seus propis partits, de que ens serveix gastar-nos en “autómatas” teledirigits, que nomes saben fer mocions i bridis al sol, anualment el Pressupost Municipal la despesa 91 : Organs de Govern, de 729.000 € ( 120 mill Ptas) , per veure aquets espectacles ? ¡ No se ganan lo que nos cuestan !

  • Joan Carles Primer

   Sr. Daniel Closa, vostè la qüestió és “liar-la”. El Sr. Ramos és el representant municipal a l’AMB perquè l’actual equip de Govern NO té majoria suficient. Ho entén o no?

   • dclosa

    juan carlos de los elefantes : No, no ho entenc, ni lo del PP, ni lo de ICV, repartiment com lladres de les vestidures de Jesús, sols per el vot d’aprovació sense problemes del Presssupost Municipal. Autómatas teledirigits, que nomes saben fer plens amb mocions i bridis al sol que no tenen res a veure amb la gestió municipal. Devant de tanta pantomima política, jo prefererixo que no em representi aquest Sr. a la AMB i que m’abaixin l’IBI.