La CUP i ERC demanen que Emilio Ramos deixi de ser representant de l’Ajuntament a l’Àrea Metropolitana

La CUP i ERC exigeixen que Emilio Ramos (PP) deixi de ser representant del municipi a l’Àrea Metropolitana de Barcelona arran de les polèmiques declaracions del popular durant el ple del mes de febrer. Els republicans responsabilitzen l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU) de no frenar el comportament de Ramos. 

Ple Muncipal febrer 2014

Imatge del ple municipal del mes de febrer // Jose Polo

Les últimes intervencions de l’únic regidor del PP a Molins de Rei i representant del municipi a l’Àrea Metropolitana, Emilio Ramos, han escandalitzat a més d’un partit polític. En un prec d’urgència fet durant el passat ple del mes de febrer, on Ramos, entre altres coses, ha comparat les dones que realitzen un avortament amb els maltractadors, la CUP ha demanat que “el regidor del Partit Popular deixi de ser un dels dos representants d’aquest ajuntament a l’Àrea Metropolitana de Barcelona”.

L’esquerra independentista considera inacceptable la conducta de Ramos ja que aquest ha tornat a “defensar públicament al règim franquista i a expressar posicionaments, que, com a mínim, podem qualificar de misògins”, segons ha expressat aquest partit durant la seva intervenció. La CUP ha fet la següent pregunta a l’equip de govern format per CiU i PSC: “Considera que un regidor que expressa públicament aquestes afirmacions ha de ser el representant de l’Ajuntament de Molins de Rei a l’Àrea Metropolitana de Barcelona?”. La sociovergència haurà de respondre la pregunta en el proper ple municipal.

ERC responsabilitza Casals de no frenar Ramos

Per la seva banda, ERC ha exigit a través d’un comunicat que Ramos sigui “immediatament rellevat” del seu càrrec com a representant molinenc a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, on ocupa el lloc de l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU). Els republicans argumenten que les intervencions de Ramos són de caire “feixista, racista i xenòfob” i, per tant, “del tot inadmissibles en un càrrec públic”.

En referència a les declaracions del mes de febrer, on el popular ha comparat les dones que avorten amb els maltractadors, ERC opina que s’ha “ultrapassat amb escreix els límits del que és tolerable”. A més, ERC apunta a la figura de l’alcalde, Joan Ramon Casals, ja que, segons ells, Casals permet ple rere ple aquest comportament. “Responsabilitzem a l’alcalde, màxim responsable del Ple, de no posar fre a un comportament cada cop més vergonyós”, asseguren des d’ERC, a través d’un comunicat que utilitza el nom d’Esquerra enlloc de referir-se a la coalició Esquerres per Molins de Rei (ERC i Esquerra Nacionalista) com fins ara.

Recomanacions personalitzades