El futur de la natació sincronitzada catalana competeix a Molins de Rei

La Piscina Municipal ha estat la seu del Campionat de Catalunya Júnior de natació sincronitzada. La competició, de factura professional, acaba amb un èxit hegemònic del Kallipolis d’Anna Tarrés. Actualment 23 noies fan aquest esport a Molins de Rei.

El moment de l'inici d'una rutina és un moment de gran tensió // Jose Polo

El moment de l’inici d’una rutina és un moment de gran tensió // Jose Polo

El bo i millor de la natació sincronitzada catalana s’ha reunit en una gran matinal d’esport a Molins de Rei. La Piscina Municipal, gestionada pel Club Natació Molins de Rei, ha estat la seu del Campionat de Catalunya Júnior d’aquest esport. Es demostra així, una vegada més, el potencial de l’equipament per acollir esdeveniments de gran importància.

El campionat ha tingut una factura professional i no s’ha trobat a faltar cap element de les competicions internacionals de la natació sincronitzada. Vestits cuidats, megafonia amb la música a tot volum, jutges una mica previsibles i cua de peix, aquella gelatina que s’utilitza per guarnir alguns elements de rebosteria, al cap de les participants, que han cuidat fins a l’últim detall per a l’ocasió.

Eren noies de 15, 16 i 17 anys i el nivell ha estat molt alt. Però les nedadores del CN Kallipollis, on l’exseleccionadora espanyola Anna Tarrés n’és directora tècnica, han estat un esglaó per sobre de la resta (CN Granollers, CN Calella i AE Sincro Mataró). El Kallipolis ha aconseguit les dues primeres posicions de totes les categories (solo, parelles i equip). I és que l’ombra de Tarrés és encara molt allargada.

Imatge d'un dels salts que s'han pogut veure // Jose Polo

Imatge d’un dels salts que s’han pogut veure // Jose Polo

La sincro a Molins de Rei

Actualment 23 noies fan natació sincronitzada a Molins de Rei a les files del CN Molins. Del club triomfador de la jornada, el Kallipollis, va arribar fa sis mesos la persona encarregada d’entrenar a les molinenques tres dies per setmana, Isabel Toll. En declaracions a Viu Molins de Rei, Toll explica que el paper de la selecció espanyola als passats JJOO ha generat “una empenta” en l’esport que ella ha practicat des dels 6 anys. Ara, amb 21, defensa que la natació sincronitzada pot ensenyar “disciplina i concentració”, defensa.

Quan s’arriba a un nivell molt alt, els nivells d’entrenament poden arribar a ser molt forts, a l’alçada d’esports que arriben al límit de la condició humana com la gimnàstica d’alta competició. Res a veure al que passa a Molins on el més important és que les noies “s’ho passin bé”.

Segons Toll és positiu que el municipi aplegui competicions de nivell com uns campionats de Catalunya. “Avui les nenes han vist on poden arribar i els objectius d’aquest esport”, argumenta. A més, “hi ha poques oportunitats de veure sincronitzada en directe i és un valor afegit poder-ne veure a Molins de Rei”, remata. Certament, veure la complexitat d’aquest esport a uns metres de casa és un luxe.

Recomanacions personalitzades