Grup de Dones de Molins: Resposta a l’article “Un cartell de Carnestoltes”

Resposta del Grup de Dones de Molins a l’article d’opinió “Un cartell de Carnestoltes”, signat per Adrià Sàbat i publicat el 26 de febrer de 2014

A vegades no s’entén que les dones portem anys lluitant en tots els fronts per la plena igualtat. Anys lluitant dia a dia per la retirada d’un cartell sexista. Anys lluitant per què el nostre cos no s’utilitzi com a reclam publicitari. Anys i més anys esforçant-nos per aconseguir ocupar llocs de responsabilitat; intentant, amb el nostre exemple i el nostre esforç, que les noves generacions portin arrelada la igualtat i siguin abanderades de la lluita per la igualtat.

Senzillament creiem que qui ha dissenyat, triat, tolerat, acceptat i difós a la xarxa el cartell de carnestoltes d’aquest any, encara no ha assumit com a seva la lluita feminista. No ha entès que no podem baixar la guàrdia, que les dones exigim i necessitem que tots i cadascun dels estaments de la nostra societat lluiti en aquesta direcció. És un error, molt greu, banalitzar aquesta lluita fent veure que per Carnestoltes tot s’hi val. No.

Què vol dir que la imatge ‘és subtil’? Mentalment aguda? No ens enganyem, no tergiversem les coses. El missatge és clar: una vegada més nosaltres som el reclam de la festa! Quantes vegades més hem d’aguantar aquestes grolleries? Podrem enriure’ns-en, i tant que sí, el dia que haguem aconseguit la igualtat. I no en dubteu, serem les primeres. Mentrestant, no abaixarem la guàrdia tres-cents seixanta-cinc dies de tres-cents seixanta-cinc dies l’any.

Francesca Figueras, Antonia Castellana, Mireia Romo, Montserrat Garriga, Helena Quesada, Esther Lao Alaman i d’altres del Grup de Dones de Molins

 • dclosa

  No es massa freqüent veure als mitjans de comunicació local El Llaç, Viu molins, TdT , …
  i llegir escrits i opinions feministes, i se’ns fa estrany declaracions de trinchera, massa poc freqüents en
  altres aspectes de política local, que requeririen també, el no abaixar la guàrdia els tres-cents seixanta-cinc dies de l’any .

  Sembla que qui ha dissenyat, triat, tolerat, acceptat i difós a la xarxa el cartell de Carnestoltes d’aquest any, no és una única persona, han sigut varies persones…

  Per lo que hem pogut saber, en Roger ( Expogestió, RteatreD,… ) va fer l’encarrec del cartell a un dissenyador que es nascut a Sant Vicens dels Hort i que ara viu a Molins de Rei,…. També hem pogut saber que en declaracions ( ja esborrades) d’en Roger a la Radio Municipal, aquest será ja el darrer any que organitza tot aixo del Carnestoles……

  Una bona part de les meves opinions i repliques a articles a Viu molins em son esborrades , en una d’elles sol·licitava : Podríem saber quin és el protocol que segueix la regidoria de cultura del Ajuntament de Molins de Rei per la subcontractació del Carnestoltes a empreses externes? El procediment seguit per el cartell del Carnestoltes es el mateix que per el cartell de la Festa Major, a dit ? ,
  Quans diners ens ha costat la festa del Carnestoltes als contribuents ?, Podrem saber (com sempre no ho sabrem….) quin va ser el cost municipal de la Festa Major 2013 ?

  Sincerament, davant de tantes polèmiques que any rere any ens provoca el Carnestoltes, Jo prefereixo que els de l’Ajuntament no m’organitzin res, i que em redueixin l’IBI (Impost municipal de Bens i Immobles) que ben bé el paguem i que puntualment ens cobra la Diputació de Barcelona.

 • dclosa

  No es massa freqüent veure als mitjans de comunicació local El Llaç, Viu molins, TdT , … escrits i opinions feministes, i se’ns fa estrany aquestes declaracions de trinchera, poc freqüents en altres aspectes de política local, que requeririen també, el no abaixar la guàrdia els tres-cents seixanta-cinc dies de l’any .

  Sembla que qui ha dissenyat, triat, tolerat, acceptat i difós a la xarxa el cartell de Carnestoltes d’aquest any, no és una sola persona, han sigut varies.

  Per lo que hem pogut saber, en declaracions a les tertulies de la radio, que en Roger ( Expogestió, RteatreD,… ) va fer l’encarrec del cartell a un dissenyador que es nascut a Sant Vicens dels Hort i que ara viu a Molins de Rei,…. També hem pogut saber que endeclaracions ( ja esborrades) d’en Roger a la Radio Municipal, aquest será el darrer any que organitza tot aixo del Carnestoles.

  Sincerament , davant de tantes polèmiques que any rere any ens provoca el Carnestoltes, Jo prefereixo que els de l’Ajuntament no m’organitzin res, i que em redueixin l’IBI (Impost municipal de Bens i Immobles) que ben bé paguem i que puntualment ens cobra la Diputació de Barcelona.

 • un que passava

  el que denotava l’article d’Adrià Sabat (germà de qui va publicar el cartell sexista per l’ajuntament) és que el masclisme imperant a la nostra societat és ben viu, i cal treballar per enfonsar-lo. Tot el suport al Grup de Dones i a tota la seva feina!

 • dclosa

  Sincerament , Davant de tantes polèmiques que any rere any ens provoca el Carnestoltes, Jo prefereixo que els de l’Ajuntament no m’organitzin res, i que em redueixin l’IBI (Impost municipal de Bens i Immobles) que bé que el paguem i que puntualment ens cobra la Diputació de Barcelona.

  • joan miquel

   Aprofitant que “el rio pasa por el pisuerga” el closa que hi ha de lo meu….que te que veure un cartell amb l’IBI ? Deu ser la medicacio

   • dclosa

    Ho sento, Tinc totes les respostes, però, m’esborren les meves opinions, Visca la llibertat d’expresió !

 • una molinenca més

  Al llarg dels anys hi ha hagut sempre una típica estratègia masclista consistent en minimitzar les agressions contra les dones (físiques, psicològiques, burles o acudits), la qual cosa ha posat traves i ha banalitzat la lluita per la igualtat entre homes i dones. L’article d’Adrià Sàbat, el cartell de Roger Sàbat i els comentaris a favor, del tipus “no n’hi ha per tant”, “no teniu sentit de l’humor”, “per carnestoltes tot s’hi val” van en aquesta línia! I no cal ser militant feminista per ser conscients que existeix una desigualtat, tant sols cal mirar quatre dades, llegir algun diari o veure algun telenotícies! per tant molinencs i molinenques podeu triar si voleu ser còmplices d’aquesta desigualtat home-dona o si voleu ser-ne crítics! Gràcies al Grup de Dones Molins per la reflexió i per no baixar la guàrdia!

 • Joan Carles Primer

  Ja son ganes d’allargar l’agonia… Per què el cartell era sexista? Per què hi havia una dona amb les calces baixades? I si haguès estat un home, amb el calçotets baixats, hauria estat també sexista o masclista? Per favor, siguem una mica més madurs i madures, homes i dones… Fins al dia en què tots plegats ens poguem riure tranquil·lament d’un cartell com el nonat, no serem feliços! Pensava que aquest tipus de feminisme ja havia passat a la història i que les dones joves havien superat els complexos de les dones feministes dels 60, 70 i 80, però veig que no. Fins i tot l’Antònia Castellana i la Carme Figueras han sortit de la reraguarda per ‘protegir’ les seves cadells.. Si us plau, una mica més d’humor tots plegats!

  • una molinenca més

   Joan Carles Primer, si tothom pensés com tu les dones encara no votaríem i seríem propietat dels homes! El teu comentari “pensava que les dones joves havien superat els complexos de les dones feministes dels 60, 70 i 80” denota que no has entès res! per sort, no tothom pensa com tu!