Grup de Dones de Molins: Resposta a l’article “Un cartell de Carnestoltes”

Resposta del Grup de Dones de Molins a l’article d’opinió “Un cartell de Carnestoltes”, signat per Adrià Sàbat i publicat el 26 de febrer de 2014

A vegades no s’entén que les dones portem anys lluitant en tots els fronts per la plena igualtat. Anys lluitant dia a dia per la retirada d’un cartell sexista. Anys lluitant per què el nostre cos no s’utilitzi com a reclam publicitari. Anys i més anys esforçant-nos per aconseguir ocupar llocs de responsabilitat; intentant, amb el nostre exemple i el nostre esforç, que les noves generacions portin arrelada la igualtat i siguin abanderades de la lluita per la igualtat.

Senzillament creiem que qui ha dissenyat, triat, tolerat, acceptat i difós a la xarxa el cartell de carnestoltes d’aquest any, encara no ha assumit com a seva la lluita feminista. No ha entès que no podem baixar la guàrdia, que les dones exigim i necessitem que tots i cadascun dels estaments de la nostra societat lluiti en aquesta direcció. És un error, molt greu, banalitzar aquesta lluita fent veure que per Carnestoltes tot s’hi val. No.

Què vol dir que la imatge ‘és subtil’? Mentalment aguda? No ens enganyem, no tergiversem les coses. El missatge és clar: una vegada més nosaltres som el reclam de la festa! Quantes vegades més hem d’aguantar aquestes grolleries? Podrem enriure’ns-en, i tant que sí, el dia que haguem aconseguit la igualtat. I no en dubteu, serem les primeres. Mentrestant, no abaixarem la guàrdia tres-cents seixanta-cinc dies de tres-cents seixanta-cinc dies l’any.

Francesca Figueras, Antonia Castellana, Mireia Romo, Montserrat Garriga, Helena Quesada, Esther Lao Alaman i d’altres del Grup de Dones de Molins

Recomanacions personalitzades