S’obre un servei d’intercanvi de roba gestionat per joves amb dificultats acadèmiques

Estarà obert al públic tres dies per setmana i es troba situat a l’avinguda València. La iniciativa servirà per formar als alumnes del curs d’atenció al públic del PQPI, programa destinat als joves amb dificultats acadèmiques que no han finalitzat l’educació secundària obligatòria.

Una part de la roba exposada a l'espai // Jose Polo

Una part de la roba exposada a l’espai // Jose Polo

A partir d’ara el local de l’avinguda València número 21, situat al costat del Jutjat de Pau, serà un nou espai d’intercanvi de roba de segona mà. Estarà gestionat pels alumnes del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) que es realitza al Centre García Nieto i que està destinat a joves d’entre 16 i 21 anys amb dificultats acadèmiques que no han finalitzat l’educació obligatòria.

L’espai obrirà dimarts i dijous de 16:30 a 19 hores i els dissabtes al matí. “Valorem la roba que portes amb una moneda inventada i després et pots emportar la que vulguis pel mateix valor”, així explica el funcionament Alex Sanglas, un jove de 16 anys que està fent el curs d’auxiliar de comerç i atenció al públic del PQPI. “Faré de tot, etiquetar roba, fer llistes de productes, organitzar el material i, evidentment, atendre al públic”, diu Sanglas qui afegeix que aquesta experiència serà “un bon entrenament” per les practiques curriculars. “A alguns amics ja els han agafat per treballar”, apunta il·lusionat. L’objectiu, evidentment, no és que aquests estudiants es guanyin la vida amb l’establiment de roba de segona mà, sinó que posin en pràctica el que aprenen en el curs teòric.

Tota la roba que no es pugui intercanviar serà entregada a entitats benèfiques que la repartiran entre els més necessitats. Els mateixos alumnes han ambientat, pintat i acondicionat l’espai propietat de l’Ajuntament i que havia quedat sense servei des del trasllat del Punt Jove a la Federació Obrera.

“Hem de donar eines a aquells que s’han quedat despenjat per tal que es pugin anar inserint en el món del treball o bé reconduir les seves trajectòries acadèmiques per continuar formant-se”, ha explicat el regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC), durant la inauguració de l’espai. “El local és cèntric i està a la vista de tothom”, ha afegit el socialista.

Dues alumnes del PQPI reposant material // Jose Polo

Dues alumnes del PQPI reposant material // Jose Polo

Recomanacions personalitzades