El dipòsit de la Guàrdia Urbana es converteix en aparcament de zona blava per substituir el pati del Palau

L’inici de les obres de transformació del pati del Palau de Requesens fan desaparèixer definitivament l’aparcament d’aquest espai central. L’antic dipòsit de vehicles de la Guàrdia Urbana i el carrer Josep Cariteu es converteixen en aparcament de zona blava. 

L'antic dipòsit del carrer Josep Cariteu ja s'ha reconvertit en un aparcament de zona blava amb la seva corresponent senyalització i màquina de pagament // David Guerrero

L’antic dipòsit del carrer Josep Cariteu ja s’ha reconvertit en un aparcament de zona blava amb la seva corresponent senyalització i màquina de pagament // David Guerrero

Les 65 places d’aparcament de zona blava que hi havia fins ara al pati del Palau ja són història. Allà ben aviat hi haurà gespa i espai per als vianants. Els cotxes aniran a parar majoritàriament al carrer de Josep Cariteu, on s’ha convertit en un aparcament el que fins ara era el dipòsit de vehicles de la Guàrdia Urbana. Aquesta mesura ja es va donar a conèixer fa un any, quan es va presentar el projecte del pati del Palau i ara amb l’inici de les obres s’ha fet realitat.

L’espai de l’antic dipòsit ara habilitat com aparcament disposa de 40 places de zona blava, en el mateix horari que la resta de places rotatòries que hi ha al Centre Vila. Una màquina de pagament dóna servei a aquelles persones que aparquin dins del nou espai. L’accés es fa per una porta i la sortida per una altra, sempre al carrer Josep Cariteu.

A més, aquest carrer, per on s’accedeix al dipòsit, també s’ha convertit en zona blava. Part del carrer està reservat per l’accés al concessionari Renault que hi ha al passeig del Terraplè i que fa cantonada amb aquest carrer, però s’han pogut marcar 10 places d’aparcament entre la Renault i la carretera de Caldes que eren gratuïtes i ara passen a ser de pagament. Des de l’Ajuntament es justifica aquesta decisió per “facilitar l’accés a la zona comercial i compensar la supressió de les places del pati del Palau”.

Expansió de la zona blava

Les noves places de zona blava ja han entrat en funcionament // David Guerrero

Les noves places de zona blava del passeig Pi i Margall van entrar en funcionament el passat estiu // David Guerrero

La conversió del carrer Josep Cariteu i el dipòsit en zona blava s’afegeix a l’expansió de la zona blava realitzada el passat estiu degut a les obres del carrer Rafael Casanova per convertir-lo en plataforma única. En aquell moment es van pintar de blau places d’aparcament fins llavors gratuïtes a l’avinguda Barcelona més enllà de la plaça de la Bàscula, al passeig Pi i Margall fins arribar al parc Pont de la Cadena i al carrer Molí en la vorera de la plaça de la Llibertat.

D’aquesta manera es compensa a l’empresa concessionària, amb qui l’Ajuntament té acordat un número de places mínimes que ha de garantir.“No ens queda més remei que compensar les places afectades per les obres traslladant-les a altres punts”, explicava en aquell moment la regidora de Mobilitat, Anna Cantudo (PSC).

El dipòsit i el carrer Josep Cariteu suposen unes 50 places de zona blava, sumades a les creades el passat estiu són més d’una setantena de places d’aparcament rotatori amb tiquet que supleixen l’aparcament del pati del Palau i les places del carrer Rafael Casanova.

Potenciar el pàrquing del Mercat

Per tal de minimitzar el desconcert que provocarà el canvi entre les persones vingudes de fora amb certa periodicitat i que acostumaven a aparcar al pati del Palau, l’Ajuntament ha reforçat la senyalització viària per indicar l’eliminació de l’aparcament i fer arribar fins a les noves places de zona blava.

Les obres del pati del Palau en cap cas suposaran el tall del carrer Rafael Casanova. Per tant, l’aparcament subterrani del Mercat Municipal es mantindrà obert en tot moment i sense afectacions. El repte de l’Ajuntament és fer atractiu un pàrquing subterrani que fins ara no ha aconseguit una gran ocupació -menys del 50%- i que ara es juga la seva raó de ser al quedar com a principal aparcament al bell mig de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades