L’efecte Tres Tombs aconsegueix doblar el número de signatures a favor de la zona 1

La Plataforma d’Usuaris del Transport Públic ja ha reunit més de 900 signatures reclamant que Molins de Rei sigui zona 1 i en contra de l’augment del preu del transport públic. La festa dels Tres Tombs ha tingut un paper clau en aquest augment de signatures. Les concentracions a l’estació, però, són cada cop més minoritàries. 

Un jove s'atura a signar a favor del moviment // Jose Polo

Un jove s’atura a signar a favor del moviment // Jose Polo

El moviment social a favor que Molins de Rei passi a ser zona 1 de transport públic i en contra de la pujada de preus té dues cares ben diferenciades. D’una banda, la recollida de signatures sembla no tenir aturador. Durant la festa dels Tres Tombs, on la Plataforma d’Usuaris del Transport Públic ha estat present, han aconseguit doblar el nombre de signatures, passant de les 400 que tenien la setmana passada a les més de 900 que tenen ara. Ja han deixat fulletons per poder signar a alguns equipaments municipals, com la Federació Obrera, també en algunes associacions de veïns. Segueixen buscant comerços col·laboradors. Dissabte vinent seran presents al Carnestoltes Infantil que es fa a la plaça del Mercat.

L’altra cara d’aquesta mobilització són les concentracions que es fan cada dimecres a l’estació de Rodalies Renfe. Aquestes són cada vegada més minoritàries. A l’última, realitzada el passat dia 26, s’hi van reunir, literalment, quatre gats. Només hi havia gent dels partits polítics que es solidaritzen de veritat amb la causa. No més de 20 persones. I és que signar un paper és molt més còmode que passar fred al carrer. Així doncs, s’ha notat la falta de quòrum entre els diferents col·lectius en contra de l’actual situació del transport públic.Tot i això, encara hi havia gent que, després de baixar-se del tren, passava pels taulons informatius i s’hi sumava a la causa.

Imatge dels manifestants al davant de l'estació // Jose Polo

Imatge dels manifestants al davant de l’estació // Jose Polo

L’objectiu són les 2.500 signatures 

En declaracions a Viu Molins de Rei, el portaveu de l’organització, Josep Lluís de Hoyos, ha dit que l’objectiu és aconseguir “2.500 signatures”. “Seria com aconseguir el suport d’un 10% de la població”, argumenta. No s’han posat un límit temporal per aconseguir el seu propòsit però, certament, van a bon ritme.

 • NO VOLS CALDO, MÉS IMPOSTOS!!!

  La qüestió és que els bitllets són massa cars, res més, i caldria baixar-los. Això de Zona 1 és ara una cosa que es treuen de la màniga els partits, ajudats per CiU i Casals (recordem que l’alcalde cobra el seu sou de la Diputació de Barcelona), pequè les administracions necessiten diners i miren d’aconseguir-los dels mateixos de sempre, els ciutadans. Recaptar i recaptar. Si mireu les hemeroteques veureu que del Recàrreg del Transport Metropolità, l’any 2007, es van recaptar 17 milions d’euros que hauran anat a parar a les butxaques dels executius de l’autoritat metropolitana del transport. Des de Molins s’intenta amagar que si som Zona 1, tothom (repeteixo tothom… fins i tot ‘l’usuari de renfe’ que deia per aquí que els que no tenen per menjar no paguen IBI, quan sí que ho fan a través dels lloguers) pagarà el RTM a través de l’IBI, ja sigui de propietat o de lloguer (locals comercial, naus industrials, aparcaments i vivendes). I aquest és un impost que arriba amb l’IBI: en aquest full, es veu el que és IBI i el que és RTM, però s’ha de pagar tot junt; si et negues a pagar RTM et negues a pagar IBI!
  Això que s’intenta amagar des de l’Ajuntament de Molins ho va publicar el cap de setmana TV3:
  http://www.324.cat/noticia/2324193/catalunya/Llum-verda-al-projecte-T-Mobilitat-de-targeta-unica-amb-xip-per-al-transport-public

 • NO VOLS CALDO, MÉS IMPOSTOS!!!

  AIXÍ DE CONTENTS ESTAN A SANT FELIU I D’ALTRES LLOCS:

  http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/3137/bitllets-mes-cars-i-recarrec-del-transport-metropolita

  ARA CIU DE MOLINS DIU QUE LA ZONA 1 SORTIRÀ A COMPTE ENLLOC DE PAGAR BITLLETS DE ZONA 2, QUAN CIU D’ESPLUGUES, PER EXEMPLE, DEMANA QUE ES TREGUI L’IMPOST:

  http://www.ciu.cat/media/1385.pdf

  EXPLICACIÓ DEL RECÀRREG PER PART DE L’ÀREA METROPOLITANA:

  http://www.amb.cat/web/mobilitat/gestio-i-organitzacio/tribut-metropolita

  INICIATIVA, ELS MATEIXOS QUE ARA VOLEN SER ZONA 1, HAN LLUITAT A EL PRAT DE LLOBREGAT PERQUÈ LES FAMÍLIES NO TINGUIN TANTA PRESSIÓ FISCAL:

  http://www.iniciativa.cat/elprat/news/16533

  EL RECÀRREG FA QUE LA GENT PAGUI ELS TRANSPORTS PER TRES VIES: IMPOSTOS, RECÀRREG I BITLLETS (LA DIRECTA 256):

  http://atutmbetretallen.files.wordpress.com/2012/02/directa_256.pdf

  PROU DE MENTIDES I DE MANIPULACIÓ DELS PARTITS POLÍTICS; PROU DE QUE PARTITS POLÍTICS QUE HAURIEN DE DENUNCIAR EL QUE SURT EN AQUESTS ENLLAÇOS FACIN EL JOC ALS PARTITS ‘OFICIALISTES’. HE TRIGAT 10 MINUTS EN FER AQUESTS ENLLAÇOS, AL LORO!!! QUE NO ENS ENGANYIN!!!! BAIXEU EL PREU DELS BITLLETS JA!!!!!! NO TENIM PERQUÈ FINANÇAR LES VIDES DE REIS QUE PORTEN ELS NOSTRES POLÍTICS

 • Pingback: Superades les 2.000 signatures demanant passar a ser zona 1 de transport públic | Viu Molins de Rei()