Jordi Juárez serà el cap de llista d’ERC a les properes municipals

L’assemblea d’ERC Molins de Rei ha apostat per completar la renovació del partit amb una cara desconeguda com a cap de llista. El nou candidat a l’alcaldia d’ERC té 33 anys i és llicenciat en Història. Treballa com a professor i ha fet d’entrenador al CE Molins de Rei.

Jordi Juárez acompanyat d'Oriol Junqueras i Sílvia Guillén // ERC Molins de Rei

Jordi Juárez acompanyat d’Oriol Junqueras i Sílvia Guillén // ERC Molins de Rei

ERC Molins de Rei ja ha escollit cap de llista de cara a les properes eleccions municipals. I ho ha fet apostant per una cara desconeguda fins avui. Jordi Juárez serà qui ocuparà el número 1 de la llista dels republicans quedant l’actual portaveu de la coalició Esquerres per Molins de Rei, Sílvia Guillén, com a número 2. Aquesta decisió ha estat presa després d’una assemblea oberta a militants i simpatitzants on la candidatura de Juárez (la única), va ser ratificada per majoria, aconseguint el 83% dels vots a favor, el 17% dels vots en blanc i cap vot en contra.

Jordi Juárez és llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona i és especialista en Història Contemporània i Història Política del segle XX. Té 33 anys, està casat i té un fill. El candidat d’ERC afegeix al seu currículum estudis en Gestió del Patrimoni i Museologia i també d’Urbanisme per la UB. A més, compta amb el Certificat d’Aptitud Pedagògica, el que li permet exercir de professor des de fa 9 anys a un institut. Dóna classes d’Història, Història de l’Art i Ciències Socials i ha tingut diferents càrrecs de responsabilitat departamentals dins de la docència.

El nou cap de llista d’ERC també té titulacions en gestió esportiva, coaching i entrenador esportiu. A Molins de Rei se’l coneix per la seva col·laboració amb la secció de bàsquet del CE Molins de Rei, on ha fet d’entrenador. També forma part de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i col·labora amb l’AMPA de l’escola Sant Miquel.

Renovació del partit

Aquesta elecció s’emmarca dins del procés de renovació d’ERC que es va iniciar després del gran fracàs a les eleccions municipals de 2011, quan van perdre la meitat dels seus votants sota la marca Esquerres per Molins de Rei, sorgida fruit de la coalició amb Esquerra Nacionalista de Molins de Rei. El nou cap de llista escollit i la número 2 són independents i no tenen carnet d’ERC. No es sap si aquesta renovació afectarà o no a la coalició, que es podria veure trencada si es decideix aprofitar el bon moment de forma de la marca ERC a nivell nacional a les properes eleccions municipals. Fonts del partit reconeixen que aquesta seria l’opció més idònia per obtenir bons resultats a les urnes.

La formació republicana inicia ara un procés amb diversos actes i reunions per donar a conèixer al seu nou candidat. Es vol “cercar la màxima transversalitat dins de l’àmbit independentista i d’esquerres per construir un projecte engrescador”, asseguren des del partit. La presentació oficial del candidat serà durant la primavera i amb la presència del president del partit, Oriol Junqueras.

Recomanacions personalitzades