El Molins de Rei CF troba la regularitat i apunta al liderat

Molins de Rei CF 2-0 Vinyets Molí-Vell. Una jugada polèmica on l’àrbitre xiula un penal i expulsa al porter del Vinyets desencalla un partit on el Molins va dominar però no va matar. L’equip suma la tercera victòria consecutiva i porta cinc partits sense perdre. 

Àlex Agudo, autor de dos gols, protegeix una pilota davant el defensa rival // Jose Polo

Àlex Agudo, autor de dos gols, protegeix una pilota davant el defensa rival // Jose Polo

Després d’un inici de 2014 on no es trobaven les victòries, el Molins de Rei CF és, ara per ara, l’equip més sòlid del grup vuitè de Tercera Catalana. Suma tres victòries consecutives i cinc partits sense conèixer la derrota. Tot això en una competició que és tot un polvorí. Entre el primer i el vuitè hi han només 8 punts de diferència. A més, és a només dos punts d’un primer classificat, el Vallirana, que ha perdut dos dels últims quatre partits i tremola en el liderat.

Va costar molt superar al Vinyets Molí-Vell, que va fer una demostració de solidaritat defensiva durant els 90 minuts. Seria injust dir que el Molins va guanyar gràcies a l’àrbitre en un partit que va dominar a partir del control de la pilota i on el rival només va tenir un parell d’ocasions. Però seria faltar a la veritat treure-li pes a l’actuació del col·legiat Balla Drame qui, amb 0 a 0, va expulsar rigorosament al porter Alexander Salvatierra en una pena màxima materialitzada per l’heroi del partit, Àlex Agudo, autor d’un doblet en una gran actuació. A més, l’heroi de la setmana passada, Eric Criado, poc encertat durant tot el partit, podia haver estat expulsat. La picardia de l’entrenador, Joan Garcia, substituint-lo abans que l’àrbitre mostrés una segona targeta groga que semblava assegurada va salvar la superioritat numèrica dels molinencs.

Balla Drame va passejar la seva condició d’unic àrbitre de color de tot el grup amb absoluta tranquil·litat al Josep Raich

No és preocupant que un jugador tant imaginatiu com Criado, pel qual valdria la pena pagar una entrada, tingui un dia espès. Si ho és que caigui en el parany del rival responent a les provocacions quan té una targeta groga. És jove i té temps per fer el que necessita: madurar. Tot i que va ser un partit calent, Balla Drame va passejar la seva condició d’unic àrbitre de color de tot el grup amb absoluta tranquil·litat al Josep Raich. Només es van escoltar un parell de comentaris referents a la seva pell en tot el partit. Sí, dos insults xenòfobs segur que encara són masses, però ens agradaria veure que hagués passat en un altre camp de territorial. Bé pel 99% dels aficionats dels dos equips que gairebé van omplir la graderia.

Joan Torelló pica un tir lliure marca de la casa // Jose Polo

Joan Torelló pica un tir lliure marca de la casa // Jose Polo

La primera part va ser un embús

Els primers 15 minuts de partit van estar marcats pel migcampisme. El Molins va sortir amb un 4-2-3-1 en fase defensiva que es transformava en un 4-3-3 en fase ofensiva, tenint Joan Torelló, amo i senyor del centre del camp, camí lliure per sumar-se a l’atac. Chivu va ser novetat en el lateral esquerra dotant l’equip de profunditat doblant constantment al seu extrem. L’altra novetat va ser Agudo i va ser decisiu fent dos gols.

Poc a poc, els de Joan Garcia es van anant fent amb el control del partit , que va passar de jugar-se en el centre del camp a jugar-se en el camp dels santboians. Agudo va avisar que tenia gana amb una rematada de cap que va sortir fregant el pal. Sobre la mitja hora de joc Carles Capella rematava al ninot dins l’àrea i Torelló posava a prova al porter amb un tir lliure marca de la casa. Els quatribarrats dominaven però faltava una espurna d’enginy en els tres quarts del terreny de joc per trencar l’última línia del rival. Criado, tot i que ho intentava per banda esquerra, no desequilibrava. La banda dreta va estar desapareguda amb un Chufo al qual no li arribaven pilotes i, pel centre, hi havia masses jugadors. Tot plegat, un embús, un trencaclosques sense resoldre. 0 a 0 al final dels primers 45 minuts.

Agudo remata una acció el dia que va signar un doblet // Jose Polo

Agudo remata una acció el dia que va signar un doblet // Jose Polo

No van canviar les coses després del descans. El Vinyets va ordenar-se deixant molts pocs metres entre les seves línies. Era una vegada més Agudo qui tornava a provar-ho amb una vaselina des de més de 30 metres. “Quina xixa has fet!”, va cridar l’altre Agudo de l’equip, Christian, des de la graderia, però la pilota va anar a fora quan semblava que entrava deixant al jugador que es recupera d’una greu lesió de genoll i a tots als aficionats amb la mel als llavis. Després d’aquesta obra d’art sense final feliç el matx es va tornar espès i tens, entrant en un terreny on el Molins, històricament, mai ha sortit guanyant. Però en una contra ràpida el porter visitant va cometre la temeritat de sortir amb els dos peus per davant per evitar un 1 contra 1. Va tocar pilota però també jugador i el resultat va ser un penal, per alguns dubtós, i una targeta vermella injusta per gairebé tothom.

L’ariet del Molins la va clavar i el partit va canviar de signe, ara era el Vinyets qui s’havia d’espavilar si volia treure quelcom positiu de l’enfrontament. Els de Sant Boi van estirar-se una mica i, en una nova contra, Marc Fuxa “Chufo” la va controlar al centre del camp, es va girar per encarar a la defensa i va deixar sol al seu company Agudo davant el porter fent una gran assistència. L’ex del Europa no va fallar. 2 a 0 i partit liquidat.

Joan Garcia: “No era expulsió”

L’entrenador del Molins de Rei CF, Joan Garcia, ha reconegut davant dels micròfons de Viu Molins de Rei que l’expulsió del porter del Vinyets va ser “rigorosa”. Escolta les impressions del mister molinenc:

http://www.viumolinsderei.com/wp-content/uploads/2014/02/VN850373-mp3cut.net_.mp3

Recomanacions personalitzades