El 2014 comença amb un descens de l’atur

La taxa d’atur baixa fins el 13,1%, una dècima menys que la xifra amb la que es va tancar el 2013. L’ocupació continua evolucionant de manera positiva tot i que encara hi ha 1.709 molinencs a l’atur. Són 19 persones menys que fa un mes i 226 menys que a l’inici de l’any passat.

El mes de gener ha finalitzat amb una taxa d’atur del 13,1% de la població activa, una dècima menys que el mes anterior, passant dels 1.728 molinencs a l’atur que hi havia al desembre a les 1.709 persones a l’atur amb les que s’ha acabat el primer mes de l’any. El descens mensual que és lleuger no ho és tant si es compara amb la situació de fa un any: actualment hi ha 226 aturats menys que al gener del 2013 gràcies a un primer semestre de l’any especialment positiu en la generació d’ocupació a Molins de Rei després d’un 2012 negre pel que fa a l’ocupació. La reducció interanual de la taxa d’atur és del 11,7%, el percentatge més positiu de tota la comarca, només superat per Castellví de Rosanes.

Evolució de l’atur gener 2012 – gener 2014 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Evolució de l’atur gener 2012 – gener 2014 // Gràfica d’elaboració pròpia Viu Molins de Rei

Segons les dades aportades per l’Observatori del Baix Llobregat, l’evolució de l’atur l’últim mes de l’any es manté similar tant per a homes com per a dones, sent aquestes les pitjor parades. La taxa d’atur masculí ha disminuït una dècima, baixant del 12%, amb 813 aturats. La taxa d’atur femení també baixa una dècima i es queda en el 14,5%, quedant per sobre de la taxa d’atur masculí. Tot i això, per primer cop en molts mesos es baixa de les 900 dones aturades i es registren 896 molinenques a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya.

En quant a grups d’edat, l’atur baixa quatre dècimes entre els menors de 25 anys, fins el 10,2%, amb 90 molinencs d’aquesta franja d’edat a l’atur. Pel que fa als majors de 44 anys, es produeix una situació d’estabilització. La taxa d’atur baixa quatre dècimes, fins el 18,7%, però en canvi el nombre d’aturats creix fins les 876 persones, 9 més que el mes anterior.

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior, l’atur augmenta sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació en el comerç, restauració o hoteleria, estaven ocupades en serveis a la producció o a la sanitat i serveis socials. Respecte gener de 2013 destaca l’augment de les persones aturades registrades sense ocupació anterior i les provinents de la sanitat i els serveis socials.

Recomanacions personalitzades