La CUP demana major responsabilitat política a Casals al capdavant de la regidoria de Cultura

La CUP lamenta el “paper i criteri inexistent” del regidor de Cultura i alcalde, Joan Ramon Casals, en la polèmica generada pel cartell no autoritzat de Carnestoltes. El principal partit de l’oposició també critica l’actitud del PSC i de la regidora d’Igualtat, Jessica Revestido.

El cartell no autoritzat del Carnestoltes 2014 ha aixecat nombroses crítiques // Carnestoltes Molins de Rei

El cartell no autoritzat del Carnestoltes 2014 ha aixecat nombroses crítiques // Carnestoltes Molins de Rei

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) creu que la polèmica generada al voltant de la publicació d’un cartell no autoritzat de Carnestoltes és una mostra de com funciona la regidoria de Cultura en mans de CiU. “El paper i criteri de Cultura en aquest assumpte és directament inexistent i ara com ara no s’ha molestat ni tan sols a expressar-se al respecte”, assegura la CUP en un comunicat enviat tot just una setmana després de que les seves joventuts -Arran Molins- posessin el crit al cel davant un cartell que van titllar de sexista i que ara la CUP defineix com “pornografia barata absent de talent i carregada d’imatges estereotipades sobre el cos de la dona”.

El principal partit de l’oposició demana una major implicació de l’alcalde i regidor de Cultura, Joan Ramon Casals, i considera que “la responsabilitat política no és delegable a cap tècnic ni dissenyador”. Des de la CUP mostren els seus dubtes de la gestió feta per Casals al capdavant de la regidoria i valoren que està fent un paper simplement “com un pas més obligatori per ser algú important al seu partit”. Les crítiques contra Casals s’enforteixen coincidint amb Carnestoltes, com ja va passar l’any passat, quan va desfilar una comparsa reivindicativa escenificant la “mort de la Cultura” a Molins de Rei.

Crítiques a l’actitud del PSC

La CUP, en el mateix comunicat, també carrega contra el PSC, de qui lamenta que “en demani la retirada com si no depengués d’ells també”. El partit independentista assegura mostrar-se sorprès de que un dels partits que forma el govern municipal no fos coneixedor del cartell. En aquest sentit, consideren corresponsable de la publicació del cartell a la regidora d’Igualtat, Jessica Revestido, “per omissió o per delegació”.

Des de la CUP consideren que les polítiques d’igualtat s’han de realitzar de manera transversal i, per tant, creuen que Revestido és també responsable política de la publicació d’aquest cartell, tot i que aquesta va mostrar també el seu malestar. El PSC va emetre el passat cap de setmana un comunicat en el que marcava perfil propi i criticava que la CUP utilitzés aquesta polèmica per desprestigiar a la regidora socialista. Amb la publicació d’un nou comunicat per part de l’oposició, tots insisteixen en les seves postures al voltant del polèmic cartell i les seves derivades polítiques. Com clou la CUP el seu darrer comunicat, “circ i comparsa en la política municipal abans de Carnestoltes”.

Recomanacions personalitzades