El PSC marca perfil propi davant la polèmica del cartell de Carnestoltes

Tot i que el govern municipal ja s’ha desmarcat, els socialistes comuniquen el seu rebuig al cartell no oficial de la festa de Carnestoltes, que titllen de “sexista”. Denuncien que la CUP ha utilitzat la polèmica per “desprestigiar” la regidora d’Igualtat, Jessica Revestido.

El cartell no autoritzat del Carnestoltes 2014 ha aixecat nombroses crítiques // Carnestoltes Molins de Rei

El cartell no autoritzat del Carnestoltes 2014 ha aixecat nombroses crítiques // Carnestoltes Molins de Rei

Tot i que el govern municipal que encapçalen de forma conjunta amb CiU ja ha deixat clar que no té res a veure amb la publicació del polèmic cartell no oficial de Carnestoltes, l’agrupació local del PSC ha fet un pas endavant per, marcant perfil propi, desmarcar-se de la polèmica. Mitjançant un comunicat enviat als mitjans de comunicació exigeixen “la retirada” de la polèmica imatge, que encara es pot veure a Facebook i que, segons remarquen, “en cap cas ha estat autoritzat pel govern municipal”.

De fet, els socialistes van més enllà i endureixen el to que ha emprat fins ara el govern titllant les publicacions de “sexistes”, adjectiu que la sociovergència no ha utilitzat en cap moment. “En cap cas es poden superar límits  que trenquin amb valors fonamentals com la igualtat i el respecte per les dones. Resulta inacceptable que s’hagin fet servir aquest tipus d’imatges clarament sexistes encara que sigui amb un objectiu provocador o promocional”, afirmen.

A més, el PSC demana que es “determinin les responsabilitats per tal que no es torni a produir una situació similar en el futur”. Segons ells,  “l’externalització de la promoció d’una festa”, responsabilitat de la regidoria de Cultura encapçalada per l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU), “no pot suposar perdre les formes perquè és imatge municipal”.

Defensa de Jessica Revestido 

Captura de pantalla del comentari de la CUP al perfil d'Arran

Captura de pantalla del comentari de la CUP al perfil d’Arran

El Partit dels Socialistes ha aprofitat l’ocasió per sortir a defensar la regidora d’Igualtat, Jessica Revestido, arran d’uns comentaris escrits per la CUP a la xarxa social Facebook en una publicació de l’entitat juvenil de l’esquerra independentista Arran. A través d’un perfil d’aquest partit, es preguntava si la presència de Revestido en el grup Avortament Molins era una “rentada de cara oportunista i ganes de sortir a la foto”. La intervenció de la CUP es finalitzava d’aquesta manera: “Compte amb qui et juntes, Revestido. No tot s’hi val… per carnaval”. Aquestes paraules han encès els ànims dels socialistes.

“El PSC denuncia,la manipulació de la polèmica per part de la CUP amb l’únic objectiu d’atacar injustament i amb objectius partidistes la regidora d’Igualtat”, diu el comunicat en resposta a les declaracions de l’esquerra independentista. Per al PSC, la CUP ha fet una “utilització interessada de la polèmica” i la seva actitud, segons ells, “contribueix molt poc a un clima de democràcia real i de qualitat”.

Recomanacions personalitzades