Molins de Rei CF i RCD Espanyol s’uneixen per retre homenatge a Francisco Barbancho

Els equips de veterans de les dues entitats juguen un partit amistós en record a Francisco Barbancho “Francis”, jugador molinenc mort al camp del Piera en ple partit. Amics i familiars recorden la seva figura fent allò que més li agradava: jugar al futbol. 

Dani Solsona controla la pilota en un moment del partit // Jose Polo

Dani Solsona controla la pilota en un moment del partit // Jose Polo

Matí emotiu al Municipal Josep Raich. Els veterans del Molins de Rei CF i del RCD Espanyol es van unir per rendir homenatge a Francisco Barbancho, també conegut com a “Francis”, el jugador molinenc que va caure fulminat al camp del Piera un 15 de setembre de 2012 per no aixecar-se mai més. És l’episodi més trist de la història recent de l’entitat.

“Tot va ser passar de forma molt ràpida”, recorda el llavors capità del seu equip, Antonio Padilla, en declaracions a Viu Molins de Rei. “Al sortir dels vestidors després del descans em va comentar que no es trobava gaire bé, després va alertar que s’estava marejant “, rememora. Padilla, qui va defensar durant molts anys la samarreta quatribarrada, va ser el primer en auxiliar Francis. “El vaig agafar i el vaig portar al darrera la banqueta on hi havia ombra, quan es va desmaiar completament no vam poder fer-hi res més”, explica. “És un record horrible que em perdurarà per tota la vida”, clou l’ara delegat de l’equip. Els serveis sanitaris d’emergència no van trigar més del que és habitual en arribar al camp del Piera. Va ser una mort sobtada.

Francis va jugar a les categories inferiors de l’Espanyol i mantenia una estreta amistat amb l’ara jugador dels veterans, Josep Samper. “Ens vam conèixer a Sant Andreu de la Barca i teniem amistat des dels 15 anys”, diu qui també va ser coordinador del Molins de Rei CF durant molts anys. “L’Antonio Padilla em va fer un truc per veure si podíem venir amb l’Espanyol i estem encantats”, declara. Samper encara manté relació amb la família i ell va ser l’encarregat d’acompanyar la vídua i la filla de Francis de la graderia al terreny de joc per recollir els obsequis que li van regalar els dos conjunts. “El Molins i l’Espanyol eren els equips de la seva vida”, afirma un dels presents que més el coneixia.

Foto de família amb els veterans del Molins de Rei CF i el RCD Espanyol // Jose Polo

Foto de família amb els veterans del Molins de Rei CF i el RCD Espanyol // Jose Polo

“Tot i viure fora, estava molt vinculat al futbol de Molins de Rei i s’hi trobava molt a gust” expressa el president del Molins de Rei CF, Jordi Caraltó, que va veure el partit acompanyat del regidor d’Esports, Xavi Paz. A més d’amics i familiars, alguns espectadors es van apropar al camp de futbol seduïts per la idea de tornar a veure jugar a alguns mites pericos. El partit va acabar 2 a 7 i, tot i que era el menys important, va servir per veure que Torres Mestre als seus 42 anys està, com a mínim, en un estat de forma similar al de Joan Capdevila i per gaudir de la classe de Dani Solsona, superior a la de qualsevol centrecampista de l’actual equip de Javier Aguirre tot i els seus 62. El més important és que, allà on sigui, Francisco Barbancho va tornar a gaudir del futbol contemplant el matx.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recomanacions personalitzades