Detenen els autors de dos atracaments en un mes i mig al BBVA de l’avinguda Barcelona

Els Mossos d’Esquadra detenen tres persones per dos robatoris a l’oficina del BBVA a Molins de Rei i una quinzena d’entitats bancàries més. Els dos atracaments no tenien res a veure entre ells tot i que la tècnica i l’estètica dels lladres, armats amb un ganivet de grans dimensions, era idèntica.

Imatge de l'oficina del BBVA el dia després de ser atracada // Jose Polo

Imatge de l’oficina del BBVA el dia després de ser atracada // Jose Polo

Els Mossos d’Esquadra han detingut a uns lladres que actuaven de manera idèntica tot i que no es coneixien entre ells. La casualitat és tal que fins i tot van coincidir en l’objectiu bancari a Molins de Rei. Tots dos van robar al BBVA de l’avinguda Barcelona i tots dos ho van fer seguint la mateixa tècnica: entrar al banc amb un ganivet de grans dimensions i d’una manera molt violenta. L’estètica dels lladres també era la mateixa: gorro fosc de llana i braga o bufanda per tapar-se la cara. Els robatoris es van produir amb un mes i mig de diferència.

Totes aquestes coincidències han portat als Mossos d’Esquadra ha anomenar l’operació policial “Clon”, per raons òbvies. De fet, els investigadors policials en un principi pensaven que es tractava d’un únic lladre, però quan van detenir al primer d’ells, un home de 35 anys i veí de Badalona, es van adonar que no tots els robatoris registrats se li podien imputar. Se li atribueix el robatori realitzat a l’oficina del BBVA a Molins de Rei el 17 de desembre, d’on es va emportar 3.600 euros, i 6 atracaments més a entitats bancàries. Però hi havia més robatoris denunciats i els investigadors dels mossos van adonar-se que hi havia un altre lladre fent el mateix. No es coneixien entre ells i actuaven de forma completament independent tot i les seves similituds.

Així va ser com es va acabar detenint el 10 de febrer al segon dels lladres, que va robar el 30 de gener al BBVA de Molins de Rei amb un modus operandi idèntic al del primer però emportant-se un botí de 1.800 euros. Es tracta d’un home de 47 anys i veí de Barcelona, al qual se l’imputen un total d’11 robatoris amb violència i intimidació a entitats bancàries. Aquest actuava acompanyat d’un altre detingut, de 48 anys i veí del Prat de Llobregat, que feia tasques de vigilància i control de l’entorn, d’assegurament de la fugida i de conductor.

Els 18 robatoris a entitats bancàries de diversos municipis del Baix Llobregat i l’Hospitalet que se’ls imputen ascendeixen a un valor de 35.000 euros, dels quals 5.400 corresponen a Molins de Rei (3.600 el primer lladre i 1.800 del segon robatori). Entre els dos detinguts com autors materials dels atracaments acumulen més de 50 antecedents policials. Tots dos han ingressat a presó, mentre que el col·laborador del segon lladre ha quedat en llibertat amb càrrecs.

 

Recomanacions personalitzades