El nou museu tindrà una reproducció del pont de Carles III

El govern explica al ple municipal el projecte museogràfic del nou Museu Municipal, que estarà basat en un recorregut per les diferents etapes de la història a Molins de Rei i tindrà una reproducció del pont de Carles III. 

Postal amb el pont de Carles III amb matasegells de 1928 // Wikipedia

Postal amb el pont de Carles III amb matasegells de 1928 // Wikipedia

Després que l’any 2009 l’anterior govern municipal definís i aprovés per ple el projecte museològic del nou Museu Municipal de Molins de Rei, que estarà situat a l’edifici de Ca n’Ametller, ara s’ha donat compte del projecte museogràfic, és a dir, el contingut. Fa uns anys es va decidir on es faria el projecte i quin seria el seu esperit i, ara, s’ha definit què hi haurà en el seu interior.

Segons ha explicat l’alcalde i regidor de Cultura, Joan Ramon Casals (CiU), durant el passat ple municipal del mes de gener, el projecte museogràfic que intenta descriure el contingut dels espais del nou museu té un “aspecte destacat” que és la “reproducció del pont de Carles III”. D’aquesta manera es farà un homenatge a un dels elements arquitectònics més importants de la història de Molins de Rei. Aquest pont va ser clau per la comunicació entre Madrid i Barcelona i va arribar de la mà de la dinastia borbònica al segle XVIII. Una riuada se’l va emportar l’any 1971 i, de fet, a l’actual museu es conserven restes del pont en qüestió.

El projecte museogràfic també preveu un espai destacat per a l’obra de Miquel Carbonell. El seu eix vertebrador serà un repàs de la evolució de Molins de Rei en les diferents etapes clau de la història i tindrà el suport de les noves tecnologies. Tot està pensat amb la col·laboració de l’Assocació d’Amics del Museu. Encara queda per definir, però, el projecte de reforma que habilitarà Ca n’Ametller per rebre el nou museu.

museu municipal 2014

Crítica d’Esquerres per Molins de Rei

El grup municipal d’Esquerres per Molins de Rei ha criticat diferents aspectes de com s’ha portat endavant aquest projecte museogràfic. En primer terme, la coalició independentista s’ha queixat que el govern municipal no el portes a votació. Jordi Romeu, regidor d’Esquerres que a l’anterior legislatura va ser regidor de Cultura i va encapçalar la creació del projecte museològic, també ha mostrat el seu desacord en la distribució de l’espai, entre altres aspectes. La seva posició ha estat recollida en un article d’opinió publicat a Viu Molins de Rei.

Josep Monfort, president Associació d’Amics del Museu

Durant el ple municipal el president de l’Associació d’Amics del Museu, Josep Monfort, ha demanat la paraula per demanar que “tots els grups municipals estiguin per la mateixa causa”. Segons Monfort, fins al moment, aquesta circumstància s’està donant: “M‘agrada veure que els grups del govern i de l’oposició estan pel mateix objectiu”, ha declarat. “Portem 30 anys esperant aquesta reforma i, ara, tenim la percepció que estem arribant al final del camí”, ha dit el president de l’entitat que dóna vitalitat al Museu Municipal de Molins de Rei.

 • Carmen Lomana

  Quina manera de perdre
  el temps i els diners públics dels molinecs en aquests temps… més serveis
  socials i ajudes a les famílies i menys accions absurdes… els que perden les
  feines i no tenen diners per pagar-se la vivenda no els hi preocupa si el museu
  està aquí o allà… és raonable els diners que es gasten en això? Pregunteu-li
  al tècnic de cultura… a veure que n’opina… #vergonya

  • dclosa

   Crec que la partida anual 333101 : Museu Municipal de 46.800 € ( 7,7 mill Ptas) del
   nostre Pressupost Municipal, més els costos en sous de personal, es excessiu per el valor dels objectes que hi conté.

   La ubicació ideal i definitiva de la citada Exposició seria l’ edifici, actualment colgat sota terra, de l’antic molí fariner , ben aprop de la Fabrica del Moli que ara es pensa rehabilitar, però si la
   ubicació provisional de Cal Ametller , és per estalviar-nos el lloguer de 21.600 € que any rere any, ens costa els actuals baixos del carrer Fortuny, ben vingut sigui, i ja anem com sempre, per la baixa eficiència publica municipal crònica a Molins de Rei com la conexió a la xarxa dels panels solars , retrasats.

   L’Ajuntament no té d’esser una casa de caritat , Els diners del IBI que descaradament en plena crisis económica, els de la corporació encara tenen la barra d’aumentar-nos any rere any , no tenen que destinarse a pagament de els sous de els xarlatans politics de la corporació municipal, ni a pagar el lloger de les botiguetes que tenen els partits politics per tota la vila, ni a obres de caritat cristiana, Els diners públics dels molinecs es tenen de destinar única i exclusivament a millorar la vila. Els serveis socials i ajudes a les famílies depenen de la Generalitat o del Gobierno Español, aixis com també les dependencies dels que perden les feines (subsidi d’atur) o els que no tenen diners per pagar-se la vivenda. L’Esglesia Católica es la única habilitada per fer i exercir la “caritat”

   • Carmen Lomana

    Tu ho has dit: És un COST més que EXCESSIU.
    veig que estàs ben informat de les partides… llàstima que de la de sous no hagis tret els números… seria tota una sorpresa per alguns…

    • dclosa

     Carmen : No sé si la directora del Museu está encara en nomina municipal, com ho estava abans, any rere any, quan reinaven els de ICV-ERC , i que figuraba com a donació a les entitats culturals de la vila, ¿ Pots ajudar-me a esbrinar-ho?

     • Carmen Lomana

      Sembla que ara ja ho està oficialment no? en nòmina, vull dir… i per tant, la partida a la que vostè feia referència és a més a més dels seus “serveis”.
      Sobre el pressupost del Carnestoltes… sento no poder ajudar-lo.

     • dclosa

      Carmen : Gràcies per el seu interès , Hem fet lo que hem pogut ! …. Esperem que ens ho clarifiqui quelcom internauta, i comprovar si es veritat de que hi ha tants lectors de Viu molins com diuen, o si hi ha tanta “transparència” i “pedagogia” en la gestió municipal, com ens diuen els politics locals que actualment manen.

    • dclosa

     Carmen : Podria ajudar-me també, en esbrinar quin es el pressupost municipal, amb diners publics, que aquest any el consistori pensa cremar en el CARNESTOLTES 2104 ?

 • Pingback: La sala de Ca n’Ametller del nou museu municipal obrirà amb gairebé un any de retard | Viu Molins de Rei()