L’ADF recull fons amb una campanya de micromecenatge per suplir les retallades

L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) llença una campanya per captar recursos econòmics que permetin suplir la retallada de la Generalitat. Els diners recaptats serviran per netejar el bosc i fer el manteniment necessari a la maquinària utilitzada pels voluntaris de l’ADF.

L'ADF treballa de manera voluntària en la neteja de Collserola // ADF Puigmadrona - Olorda

L’ADF treballa de manera voluntària en la neteja de Collserola // ADF Puigmadrona – Olorda

La difícil situació econòmica ha fet aguditzar l’ingeni als voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Puigmadrona – Olorda, responsable de la cura dels boscos de Collserola a Molins de Rei de manera voluntària. Per tal d’obtenir els recursos necessaris que garanteixin el correcte funcionament de l’entitat, han llençat una campanya de micromecenatge anomenada “Un euro, un metre, per Collserola.

Les aportacions es poden fer a través de la plataforma d’internet “Mi grano de arena”, on de moment han obtingut 180 euros. També les recullen de manera presencial i van aconseguir forces adhesions durant la Fira de la Candelera al seu estand a la Fira d’Entitats. Els donatius poden ser tant d’un euro com de la quantitat que desitgi el participant en la campanya.

L’ADF molinenca es compromet, de manera simbòlica, a netejar un metre quadrat de Collserola per cada euro recollit. És una feina que fan de totes formes, però d’aquesta manera impliquen a la ciutadania. Amb els diners rebuts també esperen poder realitzar un correcte manteniment dels seus equips d’extinció dels incendis, fonamentals en la primera actuació davant d’un foc.

Forta retallada

Els voluntaris de l'ADF dediquen el seu temps lliure a desbrossar el bosc per prevenir incendis // ADF Puigmadrona - Olorda

Els voluntaris de l’ADF dediquen el seu temps lliure a desbrossar el bosc per prevenir incendis // ADF Puigmadrona – Olorda

L’ADF compta enguany amb un 54,8% menys de pressupost de manteniment respecte l’any anterior. La Generalitat de Catalunya ha aplicat una forta retallada a les ADFs i a la 249, la de Puigmadrona – Olorda, li atorguen 3.100 euros per tot l’any. Els ajuntaments de Molins de Rei i el Papiol sí que mantenen les seves aportacions, però tot plegat es queda al voltant dels 8.000 aueros. Amb aquests diners han de fer front a assegurances dels vehicles, manteniment, benzina i petites reparacions. De la compra de nou material pels voluntaris, tot i que seria necessari, no poden ni parlar-ne.

És en aquests moments tant difícils per tothom quan les entitats solidàries i de voluntariat es veuen frustrades i obligades a desaparèixer, però també quan sorgeixen les idees més brillants”, diu amb optimisme tot i la situació en Pere Royo, president de l’ADF Puigmadrona – Olorda i impulsor d’aquesta campanya.

La trentena de voluntaris forestals que integren l’ADF continuen fent la seva feina tot i les dificultats i des de fa setmanes treballen en desbrossar les parts del bosc que es troben en pitjors condicions. Des de la ventada del 2009, ells han estat pràcticament els únics que s’han fet cura de la neteja en profunditat dels boscos de Molins de Rei. El seu objectiu és, com cada hivern, deixar el bosc en la millor situació de conservació possible per fer front a un hipotètic incendi. Si es dóna el cas, tot i els escassos recurs amb els que compten, ells seran els primers en arribar al foc.

Recomanacions personalitzades