Francesc Homs posa en valor “la capacitat d’entesa” entre CiU i PSC a Molins de Rei

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, visita la Fira de la Candelera i posa en valor “la capacitat d’entesa” entre la sociovergència al govern municipal. Tot i això, mentre Xavi Paz li demana suport a la Generalitat en ajuts socials, Joan Ramon Casals destaca el suport a la consulta independentista.

Francesc Homs, al centre, va ser rebut a la sala de plens per Joan Ramon Casals i Xavi Paz // David Guerrero

Francesc Homs, al centre, va ser rebut a la sala de plens per Joan Ramon Casals i Xavi Paz // David Guerrero

Francesc Homs, portaveu del Govern i conseller de la Presidència, ha estat la visita institucional de l’esplèndid matí de diumenge a la 163a Fira de la Candelera. Homs ha estat rebut a la sala de plens per l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), i el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), a més de diversos regidors de l’equip de govern i l’oposició. Abans de signar al llibre d’honor de l’Ajuntament, Homs ha escoltat a Paz i Casals, el que l’ha portat a bromejar agraint la benvinguda: “Gràcies, ho he escoltat en estèreo”.

Més seriosament, Homs ha posat en valor la “capacitat d’entesa” entre CiU i PSC a Molins de Rei, destacant la manera de treballar de la sociovergència, qualificant el municipi com “un exemple en molts sentits, tant a nivell d’implicació de les entitats com institucional”. Segons Homs, “és imprescindible la sensibilitat social i tenir un ull posat en l’economia”.

Un demana, l’altre treu pit

Prèviament, el primer tinent d’alcalde socialista va demanar al conseller de la Presidència que “treballin per fer que els municipis també siguin forts” i va reclamar més ajuts per a beques menjador, com ja havia posat de relleu el dia anterior davant la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté“En definitiva busquem el mateix, el millor és treballar amb lleialtat perquè tots volem una Catalunya forta i un Molins de Rei fort”, va sentenciar Paz.

El discurs de Paz va ser ràpidament neutralitzat per Casals. L’alcalde va enumerar tot el que l’Ajuntament està fent en matèria econòmica i social, com el Consell de Seguiment de la Crisi i les subvencions per a nous autònoms. Mentre Paz demanava que s’incrementin els ajuts per beques menjador, Casals declarava orgullós que “som un dels ajuntaments que més beques menjador donem”.

L’alcalde, tutejant al portaveu del Govern, va declarar el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei a la consulta independentista. “Molins de Rei és un municipi que té molt clar que la consulta és una prioritat per que tothom pugui expressar-se amb llibertat”, va assegurar Casals davant certs gestos de sorpresa i incomoditat d’alguns càrrecs socialistes que es trobaven a la sala.

Després de signar al llibre d’honor de l’Ajuntament, Francesc Homs va visitar el recinte firal i va atendre als mitjans de comunicació nacionals desplaçats fins a Molins de Rei, davant els quals va titllar d’ “aventurat” l’anunci del govern espanyol sobre una hipotètica baixada progressiva d’impostos, demanant una valoració més aprofundida a Mariano Rajoy.

[sam id=”35″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades