La consellera Neus Munté elogia l’esforç social de l’Ajuntament però no garanteix més recursos de la Generalitat

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, en visita institucional a la 163a Fira de la Candelera, destaca “l’esforç del món local” en l’àmbit social i elogia les iniciatives assistencials dels ajuntaments. Tot i això, evita donar resposta a la demanda d’ajuts per finançar les beques menjador que realitza el primer tinent d’alcalde socialista.

La consellera Neus Munté va visitar les entitats sociosanitàries acompanyada de la regidora Carme Madorell i l'alcalde, Joan Ramon Casals // David Guerrero

La consellera Neus Munté va visitar les entitats sociosanitàries acompanyada de la regidora Carme Madorell i l’alcalde, Joan Ramon Casals // David Guerrero

En un any amb menor presència política que en anteriors edicions, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté ha estat la visita institucional del dissabte al matí a la 163a Fira de la Candelera. La màxima responsable de les polítiques socials del govern de la Generalitat ha estat rebuda a la sala de plens de l’Ajuntament, ha signat el llibre d’honor i ha visitat diferents sectors firals, a més de participar al lliurament de premis del concurs de planter.

Abans d’iniciar el recorregut pel recinte firal, la consellera ha atès als mitjans de comunicació. Neus Munté ha destacat “l’esforç que està fent el món local i els ajuntaments” en l’àmbit social, reconeixent que “hi ha un creixement de les necessitats de les persones i dels col·lectius amb majors dificultats” i apuntant que la prioritat ha de ser “donar resposta a aquestes necessitats que s’estan atenent des dels serveis socials bàsics”. La consellera ha elogiat el paper dels ajuntaments i les iniciatives assistencials que es duen a terme: “No puc fer una altra cosa que el·logiar i manifestar que estem al costat del món local i els serveis socials bàsics”, ha conclòs.

A preguntes de Viu Molins de Rei sobre la manca de suport econòmic de la Generalitat als ajuntaments per atendre amb dignitat les necessitats socials, Munté ha llençat pilotes fora i ha culpat al govern espanyol dels problemes: “En els darrers tres anys les aportacions de l’Estat en polítiques socials han davallat més d’un 93% i això té una incidència molt directa sobre les persones i el sector social”. Munté ha apuntat que més enllà de la llei de dependència, aquesta retallada ha afectat a programes d’acollida als immigrants i víctimes de violència masclista, entre altres i ha reiterat que “amb la suma d’esforços amb els ajuntaments i les entitats del tercer sector estem donant respostes”.

Paz, poc satisfet amb la consellera

La consellera va realitzar un recoregut pel recinte firal acompanyada de l'alcalde i diversos regidors // Ajuntament de Molins de Rei

La consellera va realitzar un recoregut pel recinte firal acompanyada de l’alcalde i diversos regidors // Ajuntament de Molins de Rei

Una resposta que no ha satisfet les peticions del primer tinent d’alcalde i responsable de l’àrea de serveis a les persones, Xavi Paz (PSC), que ha demanat més ajuts econòmics a la Generalitat per finançar les beques menjador. “L’Ajuntament de Molins de Rei ha hagut de posar molts diners en beques menjador els dos darrers anys perquè la Generalitat no ha satisfet l’increment de la demanda”, ha assegurat Xavi Paz després de les declaracions de la consellera.

El consistori molinenc ha duplicat la partida per garantir que els nens que complien els requisits rebessin la seva beca menjador, que depèn de la conselleria d’Ensenyament. El contracte programa amb el departament de Benestar Social i Família, aquest sí responsabilitat directa de Munté, també s’ha reduït en els últims anys, suposant una aportació menor de la Generalitat en matèria social a Molins de Rei.

En aquest sentit, Paz ha lamentat: “Nosaltres treballem amb la màxima lleialtat amb la Generalitat en les reivindicacions per un millor finançament autonòmic i per garantir que l’administració local pot continuar desenvolupant les tasques que fa, però aquesta lleialtat hauria de ser en doble sentit i la Generalitat hauria d’ajudar als ajuntaments”.

La Candelera, un motor social

Més enllà del que fa a les polítiques socials, la consellera ha assegurat durant la recepció a l’Ajuntament que “la Candelera no és només un motor econòmic com en els seus orígens, sinó que també és un motor social”, destacant la importància, el significat i la trajectòria de la Candelera i posant en valor com la Fira ha estat capaç de mantenir els sectors més tradicionals com el planter al mateix temps que s’ha adaptat als nous temps i ha donat peu a les noves tecnologies com Instagram.

[sam id=”35″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades