Frutales Duran no té rival al concurs de planter de la Fira de la Candelera

Viveros Frutales Duran aconsegueix per enèsima vegada el primer premi del concurs de planter en la categoria d’arbres fruiters. En els guardons de la 163a Fira de la Candelera, Planters Grill és reconegut amb el primer premi d’hortícoles i Vivers Itxart en la categoria de jardineria.

Àngel Duran ha rebut el premi de mans de la consellera Neus Munté // David Guerrero

Àngel Duran ha rebut el premi de mans de la consellera Neus Munté // David Guerrero

L’empresa lleidatana Viveros Frutales Duran s’ha tornat a fer amb el màxim reconeixement del concurs de planter de la Fira de la Candelera: el primer premi de la categoria d’arbres fruiters. És un guardó que l’emblemàtic Àngel Duran, el seu fill i tota la gent que treballa amb ells a l’empresa familiar han rebut els últims anys de manera continuada pels arbres fruiters que porten al concurs.

El producte que presenta Duran, i que es pot trobar a la part posterior de l’església durant el cap de setmana de la Fira, és similar al dels últims anys però també intenten aportar noves varietats acompanyades d’una implicació de diverses generacions a l’empresa. “Portem 3.000 arbres, abans es venia més perquè comprava mil de cop el pagès, ara és el dominguero i s’emporta dos, tres o quatre arbres”, explicava Àngel Duran després de rebre el premi.

En segon lloc de la categoria d’arbres fruiters va quedar Viveros Sancho Hermanos, d’Alcanar, i el tercer lloc el va obtenir Viveros Jesús Flix d’Aitona.

Vivers Itxart, un altre habitual

Vivers Itxart va rebre el premi en la categoria de planter de jardineria // David Guerrero

Vivers Itxart va rebre el premi en la categoria de planter de jardineria // David Guerrero

En la modalitat de jardineria, Vivers Itxart, vinguts a la Fira de la Candelera des de l’Empordà, va obtenir el primer premi, com ja va passar l’any passat. El segon premi va ser per Montserrat Bosch, de Sant Quirze del Vallès, i el tercer premi va ser adjudicat als manresans Vivers Serra.

En la modalitat d’hortícoles van ser premiats Planters Grill, una empresa de Tordera que també va obtenir el primer premi fa dos anys. El segon premi de la categoria va recaure en Toni Castillo, provinent d’Argençola.

L’entrega de premis va comptar amb la presència de la consellera Neus Munté i es va fer a les escales de l’església sota una pluja que es va anar intensificant a mesura que avançava l’acte i que va acabar amb una foto de família amb tots els guanyadors.

Els guanyadors del concurs de planter es van fer una foto de família a les escales de l'església // David Guerrero

Els guanyadors del concurs de planter es van fer una foto de família a les escales de l’església // David Guerrero

[sam id=”35″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades