Marcos Crespo i Xavier Cerdán guanyen el concurs de tast de vins per parelles

La parella formada per Marcos Crespo i Xavier Cerdán aconsegueix emportar-se amb claredat el concurs de tast de vins per parelles de la 163a Fira de la Candelera. Per la seva banda, l’Ipsis Tempranillo ha estat l’escollit com a millor vi per maridar amb la coradella.

Xavier Cerdán i Marcos Crespo recollint el premi acompanyats del regidor de Fira, Joaquim Martí // Jose Polo

Xavier Cerdán i Marcos Crespo recollint el premi acompanyats del regidor de Fira, Joaquim Martí // Jose Polo

La Fira de Vins i Caves és un no parar de tastos específics durant tot el cap de setmana. Entre tots aquests, destaca el concurs de tast de vins per parelles, que normalment crea força expectació entre els entesos en la matèria. En aquesta edició, la parella formada per Marcos Crespo i Xavier Cerdán s’han fet amb la victòria amb una claredat meridiana. I és que tots dos tenien força més nivell que la resta de participants, segons han comentat alguns membres de l’organització a aquesta redacció.

Tot i aquesta superioritat, Crespo diu en declaracions a Viu Molins de Rei que el tast ha estat “difícil”. “Primer ens han posat dos caves rosats, després dos vins blancs del Penedès i, a la final, han arribat els vins negres”, relata el seu company Cerdán. Encara amb l’alegria de la victòria al cos, Crespo afegeix que la clau per ser un bon tastador de vins és que “t’agradi i, després, que sempre vulguis tastar coses noves”. No era la primera vegada que la parella es presentava. El tàndem format per Xavier Montserrat i Mercè Martínez, guanyador l’any passat i en més d’una ocasió, no ha participat aquesta vegada.

L'Ipsis Tempranillo, el vi que millor marina la coradella // Jose Polo

L’Ipsis Tempranillo, el vi que millor marina la coradella // Jose Polo

Ipsis, marinador de la coradella

Durant el matí de dissabte també és tradició que s’esculli quin és el vi que millora marida amb el plat típic de Molins de Rei, la coradella. En aquesta ocasió el guanyador ha estat un vi anomenat Ipsis tempranillo selecció, de la denominació d’orígen Tarragona, precisament la DO convidada a aquesta edició de la Fira de la Candelera.

La bodega està situada a Bràfim (Alt Camp) i és una habitual dels concursos. Aquest vi passa sis mesos emmagatzemat en roure i és una selecció de raïm de vinyes velles. Té un color vermell que, a contrallum, pot arribar a semblar púrpura. Amb olor complex i un sabor intens i accentuat, és idoni per marinar amb carns vermelles, rostits i carns estofades. Sembla ser que ha trobat bona companyia amb la coradella molinenca.

Recomanacions personalitzades