La Peni trenca l’hegemonia Requena al concurs de coradella

Pannus Interior

El Bar Restaurant La Peni aconsegueix el primer premi del concurs de coradella de la 163a Fira de la Candelera. 8 restaurants participen en una de les activitats més tradicionals i amb major regust de la Candelera. El Nimbin aconsegueix l’accèsit i l’Àpat, el premi innovació.

El jurat decidint el veredicte al Mercat Municipal // Jose Polo

El jurat decidint el veredicte al Mercat Municipal // Jose Polo

El Restaurant La Peni ha estat el guanyador del concurs de coradella de la 163a Fira de la Candelera. L’establiment situat a la plaça Mercè Rodoreda, just al costat del teatre que porta el mateix nom, ha agafat el relleu del Nimbin com a millor autor d’aquest plat històric de Molins de Rei. D’aquesta manera, es trenca l’hegemonia del màxim favorit a la victòria i guanyador en moltes ocasions, el cuiner Joan Requena, responsable del bar Garbi durant molts anys que ara presta els seus serveis al Nimbin per aquestes dates assenyalades.

“No m’esperava la victòria”, ha dit la propietària del Restaurant la Peni, Vanessa Giráldez, en declaracions a Viu Molins de Rei, just després de rebre la condecoració de mans del jurat. “És un plat que només servim per la Fira de la Candelera ja que no té gaire sortida”, ha reconegut Giráldez, fent palès que els esmorzars del segle XXI no són els mateixos que els de principis del segle passat, quan els pagesos de la zona menjaven coradella ben d’hora per afrontar una jornada laboral molt exigent físicament. “El secret és una picada i una petita variació que no us podem revelar” diu Giráldez sobre l’obra de la cuinera, Yamila Kichou , qui ha mesclat pulmons, fetge i sang de xai de forma espectacular.

Yamila Kichou i Vanessa Giráldez amb els guardons // Jose Polo

Yamila Kichou i Vanessa Giráldez amb els guardons // Jose Polo

“No ha estat fàcil fer l’elecció”, coincideixen diferents membres d’un jurat format per Jaume Ros, membre del gremi d’Hostaleria del Baix Llobregat, Oscar Ubide, de l’Associació de Comerciants del Baix Llobregat, Eduard González, de l’Associació de Venedors del Mercat Municipal, Mingu Morilla, del restaurant Cal Mingu de Viladecans i Maria Rosa Asensio, representant del BotMol. Enguany han participat 8 restaurants de Molins de Rei i el Nimbin s’ha emportat l’accèssit mentre que el restaurant L’Àpat ha rebut el premi innovació.

[sam id=”35″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades