La 163a Fira de la Candelera comença amb força

La Fira de la Candelera rep una gran xifra de visitants durant el divendres a la tarda. Els carrers presenten un gran ambient durant la primera jornada del cap de setmana. Miquel Molins, director general d’Agricultura de la Generalitat, és la màxima autoritat present a la inauguració oficial davant la baixa del conseller Pelegrí. 

Moment del parlament de les autoritats a la Sala de Plens // Jose Polo

Moment del parlament de les autoritats a la Sala de Plens // Jose Polo

El cap de setmana de la 163a Fira de la Candelera ha començat fort. Des de primera hora de divendres a la tarda s’ha pogut copsar un gran ambient a la majoria del recinte firal. Si bé altres anys aquesta jornada es podia considerar fluixa en assistència, enguany ha estat idònia per passejar i poder comprar amb tranquil·litat ja que tampoc s’arribava a las grans concentracions de persones dels moments àlgids de l’esdeveniment però ja hi havia ambient de fira i els expositors oferien els seus millors productes.

Tot convidava a caminar de forma pausada i firar-se comprant algun objecte. Veient la resposta del divendres tarda, no seria descabellat pensar que s’estudiés la possibilitat d’obrir el recinte firal també els divendres al matí, com fan els mítics Frutales Duran, que sempre descarreguen a primera hora.

Casals, Molins, Martí i Paz passejant per la fira de Planter // Jose Polo

Casals, Molins, Martí i Paz passejant per la fira del planter // Jose Polo

Amb aquest ambient i com és habitual, les autoritats han realitzat la tradicional passejada per inaugurar oficialment la Fira de la Candelera. Enguany aquesta inauguració es feia amb la baixa d’última hora del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep María Pelegrí. Fonts municipals informen que el conseller d’Unió Democràtica de Catalunya ha cancel·lat la seva agenda del dia i això ha impedit la seva presència a Molins de Rei.

El director general de la mateixa conselleria, Miquel Molins, l’ha substituït com a màxima autoritat per assegurar que la fira “mai hauria de perdre el seu aroma agrícola”. “La Fira de la Candelera és un referent de Catalunya”, ha sentenciat. Per part de la Diputació de Barcelona ha vingut el diputat de Comerç Jordi Subirana, qui ha reconegut que era la primera vegada que visitava la fira de fires i s’ha mostrat “sorprès per la gran activitat que ja genera el divendres”.

Casals, Paz, Molins i Martí a la fira Industrial // Jose Polo

Casals, Paz, Molins i Martí a la fira Industrial // Jose Polo

Les autoritats locals han aprofitat l’ocasió per recordar la importància de l’esdeveniment. “Ens acaben d’informar que estem sobre els 940 expositors”, ha dit l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), qui viurà la seva primera fira com a batlle després de presentar l’estudi d’impacte econòmic amb un resultat molt positiu. “Esperem que el temps ens respecti”, ha demanat el convergent davant l’amenaça de pluja existent per alguns trams de dissabte. Per la seva banda, el primer tinent, Xavi Paz (PSC), ha definit la Candelera com “un fet singular que genera oportunitats”. Tots ells, acompanyats d’alguns regidors del govern com Esteve Altozano (CiU), Joaquim Martí (CiU) o Miguel Zaragoza (PSC) i alguns de l’oposició com Sergi Conde, Mercè Ferrer (Iniciativa), Jordi Romeu i Sílvia Guillén (Esquerres) han visitat les diferents zones de la fira aturant-se a parlar amb alguns dels expositors.

[sam id=”35″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades