Victòria plàcida contra el cuer

CE Molins de Rei 71-40 Reus Deportiu. Els de Juan Couto resolen aviat el partit de la quinzena jornada on van demostrar ser molt superiors al seu rival.

El Castellbisbal, més madur, es va emportar la victòria // Jose Polo

El CE Molins de Rei anotant un tir lliure en un partit d’aquesta temporada // Jose Polo

El masculí de bàsquet del Club Esportiu Molins de Rei es trobava al Poliesportiu Municipal al Reus Deportiu, que enguany està signant una fluixa temporada, amb només tres victòries. Per altra banda, el de Juan Couto venien de perdre contra el Ripollet en un final partit molt ajustat i amb una assignatura pendent: millorar l’efectivitat en els tirs lliures.

El partit va començar dominant-lo un Molins que movia molt bé la pilota en atac i mostrava una gran actitud per a fer-se amb tots els rebots. La pressió dels locals era molt intensa i això generava un gran nombre de contraatacs que s’aprofitaven amb solvència. Des d’un primer moment el Reus –que no acabava de trobar-se– es va veure obligat a fer un gran nombre de faltes per a parar els seus rivals. Al acabar el primer període la diferència ja era de 10 punts (21-11).

El segon temps començava amb un triple de Jorge Alfaro, que va fer una gran actuació. Avançaven els minuts i el Molins no acabava de traduir la seva superioritat en una gran diferència de punts, però els locals aprofitaven les ocasions que tenien, trenava molt bé les jugades d’atac i aprofitava imprecisions del Reus, que es mostrava molt espès i patia, sobretot, amb les penetracions de jugadors del Molins. Es va arribar al descans quan l’electrònic marcava un 37-22.

El tercer període va ser potser el menys vistós del partit. El Reus vivia a base de triples i retallava així alguns punts, però la diferència era prou clara per a què el Molins es mostrés tranquil i confiat a l’hora de crear jugades d’atac. El CE Molins mostrava una defensa sòlida –cal destacar Ferran Angulo en la seva tasca defensiva– i donava poques opcions al Reus. Els 10 minuts reglamentaris, amb poca història, van acabar amb un favorable marcador de 50-29.

Un Molins amb molt bones sensacions va jugar els últims minuts en els quals va provar-ho tot. Tant el joc interior com l’exterior eren eficaços de cara a cistella. El partit estava sentenciat i l’últim període va ser un intercanvi de cistelles entre ambdós equips per a mantenir la distància (+20). En els últims instants el Molins va acabar de marcar una àmplia diferència al marcador i el Reus es deixava anar. La placidesa final va ser interrompuda quan un dels jugadors tarragonins protagonitzava una dura i innecessària entrada a un dels pupils de Juan Couto que només va ser penalitzada amb una antiesportiva. El matx va cloure amb un triple de Dani Alfaro, un altre jugador destacat del vespre per la seva habilitat sota cistella, per posar al marcador el definitiu 71-40.

La pròxima jornada tornarà a jugar-se al Poliesportiu, contra un altre dels rivals que ocupa la part baixa de la classificació, La Parroquia-SAMA Vilanova. Tot i això, es tracta d’una lliga molt igualada, i caldrà tornar a treballar de valent per a firmar una nova victòria.

Recomanacions personalitzades