Un Molins de Rei CF apàtic perd el primer partit a casa contra l’Esparraguera

Molins de Rei CF 1 – 2 Esparraguera CE. Partit molt fluix entre dos equips de la part alta de la taula. Manolo Unzueta va ser expulsat el dia del seu debut i l’Esparraguera va aprofitar la superioritat numèrica per fer dos gols. L’equip acaba la primera volta cinquè a la classificació.

Joan Garcia va haver d'improvisar per confeccionar el sistema defensiu // Jose Polo

Imatge de l’equip en un partit d’aquesta temporada // Jose Polo

A priori era un partit amb un gran cartell però va acabar sent com la típica pel·lícula avorrida de l’hora de la migdiada. Dos bons equips s’enfrontaven empatats a punts en l’última jornada de la primera volta i volien aprofitar la sorprenent derrota de l’actual líder, el Vallirana CF, al camp del Sector Montserratina per 5 gols a 0.

Ningú es va voler perdre aquest enfrontament directe i a la grada del Muncipal Josep Raich es van desplaçar a veure el partit jugadors d’alguns equips del grup vuitè de Tercera Catalana i anàven informant els seus companys, com no, pel mòbil.

Joan Garcia va sortir amb novetat interessant a l’onze titular: Manolo Unzueta va disputar el seu primer partit amb la samarreta molinenca després de recuperar-se d’una lesió que l’ha apartat durant uns mesos dels terrenys de joc. L’experimentat futbolista juga al mig del camp com a pivot defensiu i va mostrar desenvolupar-se força bé en diferents aspectes del joc defeniu i posicional. Entre ell, Joan Gosa i Torelló s’encarregaven de la sala de màquines de l’equip, deixant a Oleguer Pujol com a central després de moltes jornades jugant -i cada cop millor- al centre.

Pel que fa al nivell de joc del partit no es va veure gran cosa per part de cap dels dos equips. El Molins de Rei CF va tenir moltes dificultats en jugar la pilota tocada, les excessives pilotades llargues de la defensa feien renunciar a l’equip de la sortida de pilota. Les ocasions de perill es van poder comptar amb els dits en el primer temps ja que cap dels dos conjunts va decidir arriscar-se gaire i anar a per el partit. L’equip visitant va demostrar perquè és l’equip que menys gols ha encaixat a la primera volta.

L’Esparraguera va demostrar perquè és l’equip que menys gols ha encaixat a la primera volta, 13 en 17 partits

A la represa les coses no van variar massa, per no dir que el guió de la pel·lícula seguia pràcticament igual. L’Esparraguera va decidir volcar-se més a l’atac i van començar a arribar algunes ocasions, cada vegada més series. Un xut dels visitants estrellat al pal es convertia en la ocasió més clara del partit fins aleshores.

Uns minuts més tard, quan ja només en restaven 15 pel final del matx, Unzueta va ser expulsat al rebre la segona groga de forma merescuda. Els visitants ho van aprofitar ràpidament fent el primer gol de la tarda, obra d’Edgar Lardin, mitjançant una canonada rasa des de llarga distància al pal curt de Ferran de Palol. El Municipal Josep Raich es quedava congelat i el gol obligava Joan Garcia a realitzar el primer i únic canvi del partit: entraria “Chufo” per Gosa. El canvi es va fer massa tard.

Ja en el minut 90 de partit va arribar el segon gol de l’Esparraguera, el que suposava la sentència a un mal partit del Molins de Rei CF molt condicionat pel gran ordre de la defensa rival, és l’equip que ha encaixat menys gols aquesta primera volta. En el temps afegit els locals van aconseguir una falta indirecte dins de l’àrea que Eric Criado va convertir en gol amb una bona definició ajustada.

El resultat final va ser just tenint en compte les poques ocasions que van generar els equips i el pes de jugar amb un home menys en el tram final. Aquest fet va delimitar les opcions d’un Molins de Rei CF que va plantejar poc futbol rifant la gran majoria de pilotes des de la defensa, a causa també de la bona pressió dels atacants rivals.

El conjunt entrenat per Joan Garcia acaba la primera volta en la cinquena posició però a només tres punts de la segona plaça que dóna dret a la promoció a Segona Catalana. El diumenge vinent el Sant Andreu de la Barca, tercer classificat i només a un punt per sobre del Molins de Rei CF, visita el Municipal Josep Raich en el primer partit de la segona volta, on s’haurà de ser molt constant per arribar a les últimes jornades amb possibilitats.

Recomanacions personalitzades