Xavi Foj consolida la tercera plaça

[sam id=”33″ codes=”true”]

El pilot molinenc té ara més de quatre hores d’avantatge respecte el quart classificat. Només un problema molt greu pot apartar l’equip Foj Motorspot Coopertires del podi final de la categoria de cotxes de sèrie. 

Foj superant l'onzena etapa // Foj Motorsport Coopertires

Foj superant l’onzena etapa // Foj Motorsport Coopertires

Després d’un dels Dakar més accidentats per  a Xavi Foj, sembla que el final de la competició serà tranquil. L’onzena etapa, entre Antofagasta i El Salvador, va servir per augmentar la diferència respecte el quart classificat, l’argentí Alejandro Yacopini. A falta de dues etapes el molinenc té més de quatre hores d’avantatge respecte l’argentí i, per tant, sembla que el podi final de Valparaíso serà possible. 

Els primers 300 quilòmetres van ser mol incòmodes per a l’equip Foj Motorsport Coopertires. La pols i la sorra feien que Foj i Santamaría no tinguessin la visibilitat suficient per conduir i, fins i tot, la parella es va haver d’aturar en més d’una ocasió. Tot i això, van saber mantenir als rivals per la lluita pel podi a distància i, fins i tot, treure més avantatge.

La segona part de la cursa va estar protagonitzada per una zona de dunes i, en aquest terreny, Foj és molt superior. Tot i això, una jornada més, Jun Mitsuhashi i Nicolas Gibon van jugar en un altra lliga i van ser els millors de la categoria. Sembla, doncs, que la victòria d’etapa no arribarà en aquesta edició del Dakar. 

“Les característiques del terreny ens han obligat a posar mitja pressió als pneumàtics però, tot i això, no hem patit”, va destacar Xavi Foj un cop acabada l’etapa destacant, una vegada més, el bon nivell dels pneumàtics Coopertires. La penúltima etapa serà entre el Salvador i La Serena amb 350 quilòmetres d’especial i 349 d’enllaços. Serà l’últim gran repte de Foj abans de pujar al podi.

Recomanacions personalitzades