Xavi Foj assalta el podi al desert d’Atacama

[sam id=”33″ codes=”true”]

El molinenc avança Yacopini a la general i és col·loca tercer de la categoria de cotxes de sèrie. Amb més d’hora i mitja de marge, tot apunta que l’equip Foj Motorsport Coopertires farà podi al Dakar 2014. 

Xavi Foj superant una duna // Foj Motorsport Coopertires

Xavi Foj superant una duna // Foj Motorsport Coopertires

Les dunes i el desert d’Atacama van posar Xavi Foj al seu lloc natural a la categoria de cotxes de sèrie. La desena etapa del Dakar va retornar al molinenc al podi de l’anomenada categoria T2. Foj i Santamaría van distanciar en més d’una hora i mitja a Yacopini i Merlo, relegant la parella argentina a la quarta plaça.

Ara l’equip Foj Motorsport Coopertires és just una posició per sota dels dos pilots de l’equip amb més infraestructura econòmica, Jun Mitsuhashi i Nicolas Gibon, de l’equip Toyota Japó. S’ha de dir, però, que encara que Foj no hagués patit aquella fatídica jornada on gairebé abandona segurament també seria tercer de la general. I és que tant el japonés com el francés s’han mostrat, fins ara, superiors.

Només sortir a la pista de la desena etapa els pilots s’han trobat amb les dunes d’Iquique i, des del principi, Foj va començar a recuperar temps respecte Yacopini. Havia de retallar-li menys de set minuts i ho va fer, gairebé, només començar. Tot i això Foj ha reconegut després de l’etapa que al començament les dunes estaven “molt trencades pel pas de camions” i això els va obligar a “buscar camins alternatius”. Un cop superades les dunes els pilots es van endinsar en una zona trencada de fesh-fesh on també hi havien pedres. Aquí el molinenc va comptar amb l“excel·lent rendiment” dels pneumàtics Coopertires que, en tota la competició, encara no han generat cap problema.

Xavi Foj és massa lluny de Gibon i Mitsusashi com per intentar escalar alguna posició al podi. El separen més de 10 hores respecte el japonés i 9 respecte el francés. Així que ara toca defensar la tercera plaça i no cometre errades.Hora i mitja de marge sembla suficient. El primer repte d’ara en endavant serà superar els més de 600 quilòmetres d’especial entre Antofagasta i El Salvador. Les forces i la mecànica estan molt tocades a aquestes alçades de ral·li. Ara tot es fa més difícil.

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “Xavi Foj assalta el podi al desert d’Atacama

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *