El Molins de Rei CF no pot davant d’un Vallirana molt superior que es consolida com a líder

Vallirana CF 4-1 Molins de Rei CF. El Vallirana passa per sobre dels molinencs en els primers 30 minuts fent dos gols. Capella va retallar distàncies amb un golàs per l’escaire abans del descans però en el segon temps els locals van fer el seu partit i, amb la victòria, agafen una destacada avantatge a la taula.

Els fatigats jugadors molinencíns veuen com el Vallirana celebra el quart gol // Adrià Casa

Els fatigats jugadors molinencs veuen com el Vallirana celebra el quart gol // Adrià Casaín

En aquests partits tant assenyalats en el calendari per entrenadors, jugadors i aficionats dels dos equips, on es troben dos competidors directes, el pes del marcador final té un valor doble. Els molinencs arribaven a només tres punts per sota del líder, podien haver empatat a punts, però el Vallirana cobra més marge del que tenia gràcies a una justa victòria a casa.

L’equip local va imposar el seu joc des del primer minut de partit: una pilota al pal en la primera jugada servia com a avís per a la defensa molinenca. Més que les ocasions que arribaven durant els minuts inicials el que més alertava el Molins de Rei CF era la comoditat amb la què jugaven els valliranencs.

En una jugada a l’àrea de Ferran de Palol, Nélson Nicola va cometre penal donant una clara oportunitat als rivals d’avançar-se en el marcador. El davanter local, Jonatan Medina, no ho va desaprofitar, definint amb un remat ras (1-0). Els homes de Joan Garcia no van ser capaços de reaccionar davant la gran mobilitat de pilota dels locals, que amb atacs molt ràpids aprofitaven les bandes per fer mal. Va ser precisament pel costat dret per on va arribar el segon gol del partit. Quan corria el minut 22 Carlos Fernández ampliava l’avantatge del líder del grup vuitè de Tercera Catalana.

El Vallirana CF va saber aprofitar-se d’un context de comoditat molt important. El Molins de Rei CF va trigar massa en intentar discutir-li la possessió de la pilota

L’actuació del Vallirana va ser incontestable fins a un cert punt de la primera meitat. Va saber aprofitar-se d’un context de comoditat molt important. El Molins de Rei CF va trigar massa en intentar discutir-li la possessió de la pilota. Els jugadors molinencs van pujar la primera línia de pressió per impossibilitar la sortida de pilota local, una faceta on van demostrar desenvolupar-se notablement. La trobada de profunditat i l’aparició en el partit d’homes com Capella o “Chufo” feien arribar les primeres i necessitades ocasions de gol.

La societat Agudo-Capella no va tenir el seu millor dia. Va ser Capella qui, un cop es va canviar de banda amb “Chufo”, va marcar l’únic gol del partit pel Molins de Rei CF. Arribava mitjançant una bona conducció en diagonal partint des de la banda dreta que va finalitzar amb una fuetada per l’escaire del pal llarg de la porteria de Rubén Rivera (1-2). Gol psicològic que convidava a creure en l’optimisme durant el descans mentre els aficionats xerraven fent una cervesa freda a la terrassa del bar.

Eric Criado va entrar en el segon temps per intentar revolucionar l’atac molinenc, però aquest es veia cohibit per una defensa ben organitzada posicionalment. Francisco Alcaide va ser el jugador substituït per Criado i Jordi Sánchez, ja recuperat de la seva lesió, entrant també en lloc d’un “Chivu” que va tenir certs problemes en aturar els constants atacs per la banda.

El Molins de Rei CF no oferia símptomes de millora real però el marcador deixava el partit completament obert. El Vallirana va ampliar distàncies un cop més en el minut 60 gràcies a un gol de Rubén Hernández que s’aprofitava d’una errada en la sortida de pilota (3-1). La moral dels molinencs es va veure afectada per aquest gol i el seu joc es transformava cada vegada més precipitat.

El Molins de Rei CF ho va intentar a base d’individualitats però el Vallirana va plantar cara col·lectivament. Hauria de servir com a lliçó

Joan Garcia va voler prendre riscos i va retirar un altre defensa, en aquest cas Nélson Nicola, que va actuar a la banda dreta, per donar entrada a Marc Méndez a la davantera quan restaven vint minuts de joc. També va entrar Jordi Prats per donar descans a Marc Fuxa “Chufo”. Aquest cop l’equip no va ser capaç d’estar a l’altura de les circumstàncies d’un partit de màxima exigència competitiva.

El Vallirana CF va ser cruel amb el Molins de Rei CF i va aprofitar el desànim dels minuts finals per fer sang en marcar el definitiu 4 a 1 que els allunya a sis punts dels seus principals perseguidors.

Era el partit de la jornada i l'afició va omplir el camp // Adrià Casaín

Era el partit de la jornada i l’afició del Vallirana va omplir el camp // Adrià Casaín

El contundent marcador és just considerant que durant quasi tota la primera meitat el Vallirana va portar de bòlit la defensa molinenca mentre l’atac no era capaç de superar unes línies defensives molt sòlides. Els locals van demostrar ser els mereixedors líders de la categoria i obren la lluita per la segona plaça entre Molins de Rei CF i Esparreguera, que s’enfronten la setmana vinent.

Un enfrontament que es disputarà al Municipal Josep Raich entre el segon i el tercer classificat mentre es troben empatats a punts en l’última jornada de la primera volta del campionat. Els de Joan Garcia voldran retrobar-se amb la victòria davant dels seus en un duel que es pressuposa ser excitant per a l’espectador.

Recomanacions personalitzades