Foj torna a ser competitiu abans del dia de descans

[sam id=”33″ codes=”true”]

El pilot molinenc acaba segon de la seva categoria la sisena etapa i ara recupera energia durant el dia de descans. L’equip Foj Motorsport ha superat amb dificultats la primera part d’un Dakar d’una duresa extrema. 

Foj ha tornat a lluitar per la victòria d'etapa // Foj Motorsport Coopertires

Foj ha tornat a lluitar per la victòria d’etapa // Foj Motorsport Coopertires

Només veritables cracks del motor com Xavi Foj tenen la capacitat de passar, en només unes hores, de gairebé abandonar la competició a lluitar per la victòria d’etapa. L’equip Foj Motorsport Coopertires va finalitzar la sisena etapa en segona posició de la categoria de cotxes de sèrie (T2), només per sota del japonès Jun Mitsuhashi, que va ser cinc minuts més ràpid. La capacitat de superació i recuperació tant física i mental de Foj i el seu copilot, Nacho Santamaría, són dignes d’elogi. Això sí, la victòria d’etapa es va escapar finalment. 

Durant la primera part de la jornada entre Tucumán i Salta, Foj va haver d’arriscar per tal de superar camions, que aixecaven molta pols. El molinenc va superar el handicap de sortir molt endarrerit i va poder igualar el ritme del cap de cursa, Mitsuhashi. De fet, durant molts quilòmetres els dos pilots van protagonitzar un frec a frec que va recordar al que ha estat, durant els últims anys, aquesta categoria del Dakar. Segons va indicar Foj al final de l’etapa, dos pilots “no van fer cas del Sentinel” durant l’últim terç de l’etapa i això va impedir-li fer-se amb la victòria. L’equip Foj Motorsports Coopertires, taponat per cotxes que no van fer cas a la obligació de deixar-te avançar quan t’atrapen, perdia així una oportunitat de victòria d’etapa.

Nous objectius

Després de perdre més de sis hores a la cinquena etapa, l’objectiu de revalidar el títol de la categoria de cotxes de sèrie és massa ambiciós i, per això, Foj i els seus s’han posat com a meta “pujar al podi”. Ara mateix són quarts a la general, a hora i mitja del tercer classificat. Segons indica el seu equip en un comunicat, el cotxe es troba en “bon estat” i l’equip està “fort i animat”.

Recomanacions personalitzades