Un veí salva la vida a un ancià en un incendi al carrer Samaranch

Un home de 80 anys amb mobilitat reduïda salva la vida durant un incendi gràcies a l’ajuda d’un veí. El fum feia impossible evacuar a l’ancià amb cadira de rodes però el veí l’ha traslladat al seu pis fora de l’abast de les flames i el fum. La ràpida actuació dels Bombers apaga un incendi que finalment no ha causat ferits greus. 

Encara hi ha restes de cendra al balcó de l'edifici  // Jose Polo

Encara hi ha restes de cendra al balcó de l’edifici // Jose Polo

La solidaritat i el valor d’un molinenc ha servit per salvar la vida d’un ancià aquesta matinada. Quan passaven 15 minuts de les 3 s’ha produït un incendi al 3r 2a del bloc número 3 del carrer Francesc Samarach. El propietari del pis incendiat, un ancià de 80 anys amb mobilitat reduïda, ha quedat atrapat a l’interior de casa.

Era impossible evacuar l’home, que va en cadira de rodes, a l’exterior de l’edifici per l’intens fum que hi havia a les escales. Ha estat en aquest moment quan un veí, en un gest heroic, ha portat l’home de la tercera edat a casa seva, situada just al costat, fora de l’abast de les flames i l’intens fum.

Aquest gest ha fet que l’ancià, que ha estat ingressat a l’hospital Vall d’Hebron, només pateixi cremades de primer i segon grau a la cara. Fonts municipals informen que el seu pronòstic és “menys greu”. El drama podia haver estat majúscul. A més, sis persones més han estat traslladades com a mesura preventiva a l’hospital Moisès Broggi per intoxicació lleu per fum.

No hi ha hagut, doncs, ferits greus i l’incendi ha estat apagat en trenta minuts gràcies a la ràpida actuació dels Bombers, que s’han desplaçat amb cinc dotacions fins el lloc dels fets i han evitat que el foc s’estengués a altres immobles. En el moment del foc els veïns del quart pis han estat confinats a casa seva perquè era impossible evacuar-los degut a l’intens fum que hi havia a l’escala i, la resta, han hagut de ser evacuats amb màscares d’oxigen. Ara per ara, totes les persones han estat donades d’alta menys el propietari del pis incendiat.

Tot era tranquil·litat a l'edifici que fa cantonada entre el carrer Samaranch i Pintor Fortuny // Jose Polo

Tot era tranquil·litat a l’edifici que fa cantonada entre el carrer Samaranch i Pintor Fortuny // Jose Polo

Una cigarreta és la possible causa

Les primeres investigacions apunten a una cigarreta mal apagada com a possible causa de l’incendi. Tot i això, l’inspector en cap de la Guàrdia Urbana, Josep Rafael, considera que encara és molt aviat per determinar un motiu concret. “Ara la policia científica investigarà el cas”, declara Rafael.

El pis incendiat ha quedat “molt afectat pel fum”, segons el portaveu de la Urbana, i fins i tot el bloc del costat, situat al carrer Pintor Fortuny, també ha patit danys per “la calor en la paret mitjanera” . Ara s’haurà d’avaluar com han quedat els dos blocs de pisos que han patit les conseqüències de l’incendi però es descarten els danys estructurals.

Recomanacions personalitzades