Un projecte de Molins de Rei per afavorir l’educació intercultural és reconegut a nivell europeu

El projecte molinenc consisteix en reforçar el diàleg intercultural a la regió euromediterrània amb diferents agents de Catalunya, Jordània i Tunísia. El projecte, que implica a les escoles del municipi, ha estat l’únic escollit de les 14 candidatures presentades de tota Espanya. 

euromedalex_logoL’Ajuntament de Molins de Rei ha estat el guanyador del projecte “Living together in the Mediterranean” (Vivint junts al Mediterrani) organitzat per la fundació Anna Lindh. La proposta, gestionada per la regidoria de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament, consisteix en crear i aprendre dels vincles culturals entre Catalunya, Jordània i Tunísia.

“Ha estat molt complicat aconseguir aquest reconeixement”, explica la regidora de Cooperació i Solidaritat, Jessica Revestido (PSC), en declaracions a Viu Molins de Rei. De fet, el projecte molinenc ha estat l’únic escollit de tota Espanya, d’on s’havien presentat fins a 14 candidatures. “És una bona empenta per seguim amb el nostre objectiu d’educar en la diversitat”, diu Revestido després d’aquest reconeixement a nivell europeu.

La iniciativa, que ja està en marxa i finalitzarà al juliol 2014, forma a docents i educadors en els valors i costums de les cultures dels diferents països que hi participen per que aquests ho transmetin als seus alumnes. A més, els Tallers per la pau d’educació intercultural que es fan a les escoles de Molins de Rei i Olesa de Montserrat estaran ambientats en aquests indrets de l’altra costat del Mediterrani en noves edicions. El projecte pretén, entre altres objectius, replicar-los a Jordània i Tunísia, seguint l’exemple del que es fa a les escoles molinenques.

Per tal de formar als educadors s’han organitzat dos cursos presencials. Els primer d’aquests, fet a prop de Mahdia (Tunísia), es va realitzar durant el passat mes de novembre amb la participació de 25 animadors de centres infantils i juvenils de la regió que ja han evolucionat en la seva formació. El proper es farà a Jordània. El projecte finalitzarà amb un camp de treball internacional sobre Pau i Drets Humans a Molins de Rei a l’abril.

Aquest prestigiós projecte també compta amb la participació d’Irènia Jocs de Pau, l’ajuntament d’Olesa de Montserrat, el Servei Civil Internacional-Catalunya, l’Institute for Leadership Excellence de Jordània i el Club Culturel Ali Belouanne de Tunísia

Recomanacions personalitzades