Sense frens per l’Aconcagua

[sam id=”33″ codes=”true”] Xavi Foj perd 21.49 minuts respecte Gibon i 23.50 de Mitsuhashi a la tercera etapa del Dakar, que el molinenc supera amb problemes als frens. Ara és a 43.21 del francès a la general.

Xavi Foj va superar una complicada etapa 3 // Foj Motorsport Coopertires

Xavi Foj va superar una complicada etapa 3 // Foj Motorsport Coopertires

L’inici del Dakar 2014 està sent molt dur per a l’equip Foj Motorsport Coopertires. A la tercera etapa, amb 301 km d’especial i 295 d’enllaç, van patir greus problemes als frens del cotxe. Tant és així que Xavi Foj i Nacho Santamaría es van veure obligats a anar amb peus de plom reduint el ritme per evitar perdre el control del cotxe. Fins i tot, es van haver d’aturar en diverses ocasions. Tot això, després de bolcar a la segona etapa. El resultat: una pèrdua de 21.49 minuts respecte el líder Nicolas Gibon -ara a 43.21 a la general- i de 23.50 respecte Jun Mitsuhashi.

Encara es pot dir que el molinenc va poder salvar la situació amb cert èxit. Tot i que ara hi han nens com Tyler Armstrong que s’atrebeixen a pujar-lo amb només 9 anys, el volcà de l’Aconcagua, amb 6.960,8 metres d’alçada, no és un bon indret perquè el cotxe pateixi dels frens. La jornada tenia trams a més de 3.000 metres d’alçada i trams amb menys de 1.000, tot flirtejant amb la muntanya més alta del món fora d’Àsia. Foj s’ha vist al llarg de la seva dilatada carrera en situacions pitjors que aquesta però Déu n’hi do.

Conscient que perdre temps no era bo però que era molt pitjor tenir un accident, Foj va anar superant, xino-xano, un terreny molt trencat. La pista estava plena de pedres, cridades per les últimes pluges. A més, l’alçada va penalitzar els motors de les màquines. “Ha estat una etapa molt dura”, resumia el pilot un cop arribat a meta.

Ara Xavi Foj ha de ser més lluitador i pacient que mai i esperar a que vinguin etapes més adients per a les seves característiques. La quarta el portarà entre San Juan i Chilecito a través d’una especial de 657 quilòmetres i 211 quilòmetres d’enllaç. Una de les etapes més llargues de la història del Dakar i la més llarga d’aquesta edició. Recuperar-se dels problemes mecànics serà vital.

Recomanacions personalitzades