Molins de Rei demana que Santa Creu d’Olorda formi part del municipi

Aprovada per unanimitat una moció al ple de l’Ajuntament reclamant que Santa Creu d’Olorda formi part del terme municipal de Molins de Rei. El consistori ja ha començat a treballar en la proposta. 

Imatge de Santa Creu d'Olorda // Parc de Collserola

Imatge de Santa Creu d’Olorda // Parc de Collserola

L’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat amb el consens de totes les formacions polítiques una moció que reclama que Santa Creu d’Olorda formi part del seu terme municipal. Actualment, Santa Creu pertany a la ciutat de Barcelona com una porció discontinua de la capital ja que es troba envoltada de Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat, formant part del Parc Natural de la serra de Collserola.

La moció, presentada per Iniciativa per Molins de Rei durant el passat ple municipal del mes de desembre, argumenta que Santa Creu sempre han tingut “vincles històrics” amb el municipi. Segons ha repassat el regidor ecosocialista Ivan Arcas, aquest es remunten a l’“edat mitjana”. 

La vella reivindicació aparcada des de fa molts anys, torna a sortir a la llum coincidint amb els treballs de delimitació dels termes municipals que s’estan fent actualment. Aquest tràmit comporta fixar de nou els límits entre els pobles i ciutats i es presenta com l’oportunitat per reivindicar la pertinença de l’antic nucli de l’ermita i la seva corresponent àrea de lleure.

Jordi Romeu, d’Esquerres per Molins de Rei, ha considerat la reivindicació de “deute històric” i Àlex Maymó, de la CUP, ha valorat que la declaració de Santa Creu com a molinenca seria “el més indicat”. Tot els partits han estat d’acord amb aquesta petició.

“Hauriem d’establir un grup de treball per fer més sòlida la petició”, ha declarat Miguel Zaragoza (PSC), durant el debat. Per la seva banda, la regidora d’Urbanisme, Mònica Santamans (CiU), ha reconegut que els treballs per fer aquesta petició realitat ja han començat. “Des del Museu Municipal es treballa per recopilar informació per tal de donar-li contingut a la proposta”, ha avançat Santamans. Així doncs, el camí per intentar que Santa Creu d’Olorda sigui oficialment de Molins de Rei ja ha començat.

 • FERRERET

  I per a què servirà això? Només per posar-nos la medalleta que ara Santa Creu és de Molins de Rei? Només per això. Servirà perquè Molins hagi de pagar els costos de manteniment de la zona, de vigilància en forma de control de la Guàrdia Urbana, etc. Pel que jo sé, Santa Creu no és ni un polígon ni cap zona comercial important que aporti entrada de diners per a Molins de Rei, només serà una font més de despesa inútil. Diuen que la política és l’art del pragmatisme, però, pel que veig, els nostres partits polítics només ho veuen com l’art del marqueting

  • josep maria

   Pel seu coneixement perquè abans de parlar seria bo tindrà o trobar una mica d’informació, una cosa es el terme municipal i altra la gestió, en aquest cas la realitza el Consorci del Parc de Collserola, que depen de la Diputació de Barcelona

   • 1871

    No, l’Ajuntament no paga impostos a la Diputació i a l’Estat., jejejjej Per la seva informació, quan passa qualsevol cosa a una zona boscosa de Molins hi va la Guàrdia Urbana de Molins. Pel que jo sé, a més, la Diputació no té policia pròpia. I una altra cosa, els serveis de recollida d’escombraries els paga l’Ajuntament o la Diputació, jejejejejje. Crec que, per exemple, a Sant Bartomeu hi van els escombriaires de Molins, pagats per Molins. Potser que abans de parlar tu vagis a “afaitar pagesos a un altres lloc”.

    • josep maria

     Suposso que com vius a l’any 1871 no tens ni ideia. Evidentment el vilatants de Molins pàguem impostos a Molins, als Consells Comarcals, a les diputacions, a la Generalitat, a l’Estat espanyol, a la CEE, sembla que descobreixis la llum….
     La guàrdia urbana evidentment al terme municipal, però els vigias i serveis d’extinció de qui es ? de l’Ajuntament ?.
     I per la teva informació “enteradet” el terme de Sant Bartomeu pertany a Molins de Rei aixi com la Rierada, amb tots els serveis com a la Vila.
     Per tant si vols donar lliçons com a minim hauries d’informar-te una mica. Ara si de cas els teus pagesos tindran molta perilla

     • 1871

      Per tant, com jo deia, si Sant Bartomeu pertany a Molins i Santa Creu serà en un futur de Molins de Rei tot això que dius en aquest comentari ho pagarà l’Ajuntament de Molins. Potser que l’enteradet que no s’assebenta de res ets tu, que ni tant sols entén el que escriuen els altres, comprensió lectora!!! I per cert, potser el que no té cultura ets tu, perquè jo no visc al 1871, va ser l’any de la Comuna de París, un dels fets importants de la humanitat. I et faig un favor tu que dius que saps tantes coses: no s’escriu: “ideia”, “pàguem”, “vigias”, “es” (va amb accent), “aixi” (li manca l’accent), “minim” (li manca l’accent) i perilla és un barbarisme.

     • josep maria

      Ara ja coneixem que un dels fets més important de la humanitat es la “Comuna de París” amb això ja parla prou ….

     • josep maria

      Ara bé, estic d’acord de les errades ortogràfiques, de ben segur que escriure ràpid té aquest problemes. Per tant agraeixo aquesta part.

 • Pingback: Un bon sermó dóna el tret d'inici a la 163a Fira de la Candelera | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Iniciativa organitza una visita i una paella a Santa Creu | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Molins de Rei arribarà als tribunals contra Barcelona per la propietat de Santa Creu d'Olorda | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Iniciativa acusa al govern municipal de no portar bé les negociacions per Santa Creu d'Olorda | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Francesc Castellana: Santa Creu d'Olorda, una reivindicació de l'Ajuntament de Molins de Rei | Viu Molins de Rei()