Els nous autònoms són subvencionats amb 800 euros

L’Ajuntament de Molins de Rei cobrirà el 100% de la quota dels nous autònoms durant els primers sis mesos i el 50% durant els sis següents, descomptant les bonificacions d’altres administracions i fins a un màxim de 800 euros. L’únic requisit és estar empadronat a Molins de Rei o ser usuari del centre de promoció econòmica.

Sumant-se a iniciatives similars d’altres municipis del Baix Llobregat com El Prat o Castelldefels, l’Ajuntament de Molins de Rei estimularà l’autoocupació creant una línia de subvencions per a tots aquells aturats del municipi que vulguin iniciar una activitat econòmica en el règim d’autònoms. Concretament, el consistori subvencionarà el 100% de la quota bàsica dels nous autònoms durant els primers sis mesos i el 50% durant els sis següents.

El límit d’aquesta ajuda és de 800€ per persona un cop deduïdes les subvencions d’altres administracions i les bonificacions de la Seguretat Social pel mateix concepte. Així, un nou autònom que es doni d’alta al Règim Especial d’Autònoms de la Seguretat Social s’estalviarà els 50 euros de tarifa plana dels primers sis mesos i la meitat dels 128 euros mensuals que ha de pagar durant el segon semestre com autònom. En canvi, si l’emprenedor que requereix l’ajut ja va ser autònom en algun moment dels últims cinc anys no es pot acollir a les bonificacions de la Seguretat Social i haurà de pagar com a mínim des d’un primer moment els 261 euros que corresponen a la base mínima de cotització dels autònoms. En aquests casos, l’ajut de l’Ajuntament només donarà per cobrir els tres primers mesos d’activitat comercial.

La mesura ja ha entrat en funcionament i, de fet, té caràcter retroactiu: tots aquells que s’hagin fet autònoms des de l’octubre de 2013 es poden acollir. L’únic requisit és estar empadronat a Molins de Rei des de fa 6 mesos o ser usuari del Servei de Creació d’Empreses del centre de promoció econòmica local amb anterioritat a la sol·licitud. La prestació es pot demanar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament fins el 30 de setembre de 2014, sempre i quan no s’esgoti abans la partida del pressupost destinada a aquesta línia de subvencions.

Segons l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), l’autoocupació és “una de les millors sortides actuals a les situacions d’atur ja que permet encetar projectes a la mida de cadascú”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), creu que la mesura “demostra que la prioritat del govern és fer tot el possible per ajudar a la gent de Molins de Rei a sortir de la crisi”.

Recomanacions personalitzades

  9 comments for “Els nous autònoms són subvencionats amb 800 euros

 1. Teresa
  07/01/2014 at 10:32

  Qué fácil es dar el dinero de los demás, Esperemos que estos dineros no se los den a nuevos
  autónomos que hagan o monten negocios en competencia con los autónomos ya establecidos en Molins de Rei, caso de lecherias o de legumbres a granel.

  Al parecer la bicéfala alcadía CIU+PSC está dispuesta a aplicar el dicho “ La letra con sangre entra” o “ Si no vols caldo , dos tases” a la oposición, en cuanto a la polémica eliminación del DIPEL Desenvolupament i Promoció Estratègica Local, per reduir càrrecs polítics, eventuals i despeses, y hacen todo lo contrario. A més, s’ha creat l’àrea d’Alcaldia que concentra en un càrrec les figures del gerent i l’assessor d’alcaldia.

 2. FERRERET
  08/01/2014 at 23:03

  El que podríeu fer és canviar la llei dels autònoms i fer-ho com a d’altres països. Aquí, si no factures, pagues igualment, per la cara bonica dels que manen. Mentrestant, amb diners públics de tots i totes, a finançar projectes privats… Què és l’Ajuntament, un banc!!!!??? Es podria fer una obra de teatre de l’abusrd amb el darrer ple, senyors i senyores!!!

  • josep maria
   17/01/2014 at 10:27

   L’Ajuntament canviar la Llei d’Autonoms ? crec que aquesta administració no té competència….altra bona sino factures pagues igualment….
   De les altres paraules , pensa que es millor que un aturat sense prestació tingui llavors que demanar més serveis socials a l’Ajuntament davant l’impossibilitat de trobar feina ? Que es millor donar peix (amb els límits ) o donar eines ?
   No se si el darrer ple es podria fer una obre de l’absurd però pels seus comentaris vostè podria ser un bon guionista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *