L’Ajuntament reclama que Molins de Rei sigui zona 1

Esquerres i Iniciativa per Molins de Rei presenten una moció a favor de la inclusió de Molins de Rei a la zona tarifaria 1 de Rodalies de Catalunya. La proposta, que demana la reconsideració del mapa de corones tarifaries vigent,  és aprovada per unanimitat. 

L'augment de l'IVA recaurà només en els abonaments multiviatge // Jordi Julià

Molins de Rei forma part de la zona 2 // Jordi Julià

L’Ajuntament de Molins de Rei reclama amb consens polític que el municipi formi part de la zona tarifaria 1 de Rodalies de Catalunya. Esquerres per Molins de Rei i Iniciativa per Molins de Rei han presentat una moció conjunta durant el passat ple municipal del mes de desembre on es reclama aquesta millora en el transport públic. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

Segons la portaveu d’Esquerres, Sílvia Guillén, el fet que Molins de Rei sigui zona 2 i, per tant, tots els seus bitllets de transport públic siguin més cars és “un greuge per la vila”. “Altres municipis més llunyans de la capital catalana es troba dins de la zona tarifaria 1”, ha argumentat Guillén.

Aquest greuge comparatiu es produeix en tots els bitllets i tarifes del sistema tarifari integrat. Per exemple, la compra d’una T-10 (bitllet de 10 viatges) d’una zona té un cost de 10,30 euros i, la de dues zones costa 20,30 euros, gairebé el doble.

Contra el sistema de corones tarifaries

La moció planteja també la possibilitat de canviar el sistema de corones tarifaries vigent, en el que el preu d’un billet de tren entre Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat costa el mateix que entre Molins de Rei i Montgat, per posar un exemple.

El text de la moció considera l’actual sistema tarifari integrat de Rodalies com “un greuge per Molins de Rei” i demana a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que reconsideri el mapa de zones del sistema tarifari integrat. Fins i tot va més enllà i demana “la supressió de les corones tarifàries”. La moció demana a l’ATM que faci un estudi sobre l’establiment d’un sistema de quilometratge que pugui substituir l’actual model a mitjà termini aprofitant la implantació del projecte T-mobilitat, la futura targeta del transport a Catalunya que introduirà importants canvis en la mobilitat en transport públic al territori.

“Els molinencs es troben amb una situació kafkiana amb el transport públic”, ha resumit el portaveu d’Iniciativa per Molins de Rei, Lluís Carrasco. Tots els partits han donat suport a una moció que també parla d’altres millores en el transport públic com la supressió de les prohibicions de càrrega als busos de Corbera de Llobregat i Castellbisbal a Molins de Rei per augmentar els serveis entre el municipi i Barcelona o la perllongació del trajecte de la línia R1 per fer que acabi a Sant Cugat i no a Molins de Rei, tal i com es va acordar a la comissió de Política Territorial i Sosteniblitat del Parlament de Catalunya el passat 30 d’octubre.

 • Teresa

  Hasta que la marabunda ciudadanía de Molins de Rei no conozca en profundidad a los patidos locales y a sus dirigentes políticos, estaremos con el dicho catalán : “Mentre hi haguin rucs anierm a cavall” , El IBI que se paga en Molins de Rei y los aumentos no están en correspondéncia con el resto de los municipios próximos con el que se compara, por estar, etre otras, Molins de Rei en la Zona 2.. También hay que valorar en el IBI la pérdida, en sentido comarcal, de los ambulatorios de urgencia de noche , así como las farmacias. En resumen : el dicho.

 • Marc Pedrerol

  Masses anys s’ha pagat les dues zones! Ja era hora que algú veiés que no és normal pagar més de 2€ per anar a Sant Feliu…

 • usuari renfe

  40 anys porta el PSC gestionant l’ATM (ara amb la complicitat de CiU), perquè el nostre ajuntament no reclama on pertoca i es deixa de declaracions públiques que no serveixen de res?

 • FERRERET

  Això està molt bé, i seria bo que fossim zona 1, perquè estem molt propers a BCN i els bitllets són extremadament cars, fins el punt que en alguns casos surt més a compte utilitzar el transport privat. Però en aquesta proposta hi ha la segona part, la lletra petita. Els municipis que formen part de la corona 1 paguen el que s’anomena Recàrreg del Transport Metropolità (RMT), impost creat a Barcelona per costejar el dèficit pressupostari de l’ATM. El RMT ho paga tothom a través de l’IBI i en funció del coeficient del seu pis, casa o local comercial i, per tant, ho han d’abonar tant les persones propietàries com les que lloguen un immoble. Per aquest motiu, els bitllets de la corona 1 són més barats. Si som zona 1 tb pagarem el RMT?

 • Mireia

  Quin desastre. Sabeu que estar a zona 1 implica de mitja un augment de més de 150€ a l’IBI? En temps de crisis on la gent no té ni per menjar que millor que augmentar impostos! Com sempre tot el poble pagant la festa d’uns pocs. Qui agafi el tranport public assiduament que se’l pagui ell, que no ens el fagi pagar als altres!

  • FERRERET

   Es pot dir més alt, però no més clar!!!!

  • usuari renfe

   Això és mentida, l’IBI és un impost municipal que puja o abaixa cada ajuntament, independentment de si està a la zona 1, a la zona 5 o no té ni tren aquell poble.

   La gent que no té ni per menjar, normalment no paga l’IBI perquè no és ni propietària. I com no té per ni per menjar, no té cotxe i s’ha de moure en transport públic.

   Jo mai em poso malalt, però no aniré dient bajanades com “els CAP’s i els hospitals, que se’ls pagui cadascu”.

   • 1871

    Si és mentida ves a preguntar als pobles que paguen el recàrreg, estan contentíssims. Es tracta d’un impost que es paga juntament amb l’IBI, però degudament distingit en el full de pagament de l’IBI. El que passa és que per calcular quin import paga cada immoble és calcula en funció del coeficient de l’IBI de cada immoble, mitjançant un percentatge fix que es marca cada any. I per a la teva informació, els lloguers dels no propietaris tb es calculen en funció de si puja l’IBI. Segueix amb el lliri a la mà!

 • Pingback: Una seixantena de persones s'organitza per reclamar un preu just del transport públic | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Creada una plataforma per fer de Molins de Rei zona 1 de Rodalies | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Creada una plataforma per fer de Molins de Rei zona 1 de transport públic | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Recollides gairebé 400 signatures demanant que Molins de Rei sigui zona 1 | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: Iniciativa sosté que no té la culpa de que Molins de Rei no sigui zona 1 | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: ERC porta al Parlament la reivindicació de la zona 1 | Viu Molins de Rei()