El Dakar colpeja primer a Xavi Foj

[sam id=”33″ codes=”true”] Xavi Foj perd només 18.06 minuts respecte Gibon i 8.50 amb Mitsuhashi tot i bolcar al quilòmetre 80 de la segona etapa. El molinenc s’escapa amb èxit del primer entrebanc del Dakar. 

Foj va patir el primer ensurt a la segona etapa // Foj Motorsport Coopertires

Foj va patir el primer ensurt a la segona etapa // Foj Motorsport Coopertires

Pocs s’esperaven emocions fortes per la segona etapa, que portava els cotxes de San Luis a San Rafael amb una especial cronometrada de 433 km i 798 km de recorregut total. Però el cert és que aquesta cursa és inexorablement imprevisible i no espera a ningú. Després de 80 quilòmetres l’equip Foj Motorsport Coopertires va veure com el seu cotxe bolcava. El Dakar ja havia arribat. Aquesta vegada el segon dia.

Aquí la perícia de Xavi Foj i el seu copilot, Nacho Santamaría, i també la col·laboració d’un altre participant van ser imprescindibles per superar la situació. Martín Maldonado no va dubtar en aturar-se per enganxar l’eslinga, una eina d’elevació, i el molinenc va tornar, sa i estalvi, a pista. Aquest és l’esperit Dakar: ajudar a l’altre per continuar, tots dos, amb l’aventura. No havia passat res greu. La calma i l’experiència tornaven a superar una situació delicada.

Aquest és l'aspecte del cotxe de Foj després de la segona etapa // Foj Motorsport Coopertires

Aquest és l’aspecte del cotxe de Foj després de la segona etapa // Foj Motorsport Coopertires

Mentrestant els rivals anaven per feina. Els dos pilots de l’equip oficial Toyota Japó volaven sobre una pista ràpida, accidentada, propicia per a cotxes marcats per la potència com els seus. Era el seu terreny i Nicolas Gibon va guanyar-li la partida, una vegada més, al seu company Jun Mitsuhashi, el japonès que teòricament lidera l’equip amb més infraestructura. Gibon li ha tret 18.06 a Foj i Mitsuhashi 8.50. No són diferències significatives per la general final i, a més, es poden considerar curtes si has bolcat el cotxe.

Foj, com la resta de pilots, va tenir el primer contacte amb les dunes. Les de sorra grisa d’origen volcànic del desert del Nihuil, però, no van ser gaire complicades i el cotxe del molinenc, després de l’accident, va reaccionar amb eficiència, bon símptoma per als seus interessos. A la general, Foj és tercer de la categoria de cotxes de sèrie (T2) a 20 minuts i 51 segons del francès Gibon. Aquesta va ser una primera erupció sense importància, ben aviat el volcà dakarià mostrarà tota la seva força.

Recomanacions personalitzades