Risc sanitari a l’Ajuntament per l’acumulació d’excrements de coloms

Iniciativa per Molins de Rei alerta del risc sanitari a l’edifici de l’Ajuntament de Molins de Rei per l’acumulació d’excrements generats per la colònia de coloms que habita al pati interior del consistori. Els ecosocialistes demanen que es netegi i desinfecti la zona i es posin mesures per evitar que es repeteixi la situació.

Els excrements de colom s'acumulen arreu del pati interior // Iniciativa per Molins de Rei

Els excrements de colom s’acumulen arreu del pati interior // Iniciativa per Molins de Rei

El pati interior de l’edifici de l’Ajuntament de Molins de Rei s’ha convertit en la casa d’una colònia de coloms, amb els corresponents excrements d’aquests animals. Els despatxos de l’oposició disposen d’un “mirador” perfecte al pati interior en qüestió i per això Iniciativa per Molins de Rei ha presentat un prec al ple municipal demanant que es netegi i desinfecti la zona.

“L’acumulació d’excrements generats per la colònia de coloms s’ha convertit en un focus de malalties que pot afectar la salut dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament”, denuncien els ecosocialistes, a la vegada que demanen mesures per evitar que es repeteixi la situació.

El problema es produeix des de fa mesos, amb el pati interior del consistori convertit en un espai involuntari de criança i estada de coloms. “Genera una olor insuportable i un paisatge dantesc de brutícia”, afirma el regidor d’Iniciativa per Molins de Rei Lluís Carrasco, però anant més enllà de la imatge i l’ambient “el que és més important és que comporta un risc sanitari evident per als treballadors municipals”.

El regidor ecosocialista lamenta que no s’hagi fet cap tipus d’acció de neteja i desinfecció en molt de temps. Per això, des d’Iniciativa per Molins de Rei insten al govern municipal a que procedeixi a contractar una empresa especialitzada per netejar, desinfectar i higienitzar aquest espai el més aviat possible i alhora es prenguin les mesures necessàries per tal d’evitar que els coloms tornin a colonitzar aquest espai.

Recomanacions personalitzades

  3 comments for “Risc sanitari a l’Ajuntament per l’acumulació d’excrements de coloms

 1. FERRERET
  29/12/2013 at 11:23

  El tema dels coloms en aquest poble és d’escàndol, es diu que es fa alguna cosa i relament no es fa res. Porto anys denunciant que el meu veí té coloms i gallines al costat de la meva eixida i tot i existir 3 resolucions d’alcaldia demanant que els tregui no ho ha fet i, a sobre, des de la regidoria corresponent, comandada per la regidora Santamans, no se li fa complir la llei ni se li imposa cap sanció per no complir aquests decrets d’alcaldia. Visc molt a prop de l’Ajuntament i a més dels excrements i la pudor dels coloms i les gallines del meu veí, també he de suportar els coloms que per culpa de l’efecte crida venen a menjar al colomar del meu veí des de l’edifici del palau dels Recasens (actual Cercle Artístic i antic edifici de la FECSA). Des de fa anys, la poma de la Caixa del Penedès i els carrers Boters i Ponent estan infestats de coloms que no paren de cagar per tot arreu (inclosa casa meva). Només cal veure els excremets a la voravia del restaurant Margarida Xirgu o de la paret que fa cantonada entre el Casa Viva i la perruqueria que hi ha abans del Dia. Fins i tot, des del mes de setembre, hi ha un colom mort en aquest racó que està enganxat en uns cables d’aquesta paret. Demano una solució ja a la meva situació, doncs estic treient bosses de merda cada dia de casa meva, bosses de merda que no són meves i que venen provocades perquè el meu veí té un corral il·legal, pel qual mai ha demanat permís corresponent, i per l’efecte crida dels coloms que viuen a edificis propietat de l’Ajuntament de Molins de Rei. És una vergonya. Senyora Santamans, faci complir la llei d’una vegada, que per això li paguem el seu bonic i fastuós sou i faci alguna cosa per solucionar un problema greu que pot portar problemes de salut pública molt rellevants. VERGONYA QUE FACI MÉS DE 5 ANYS QUE ESTIGUI FENT PASSOS I EXPOSANT EL MEU PROBLEMA AMB LA REGIDORIA CORRESPONENT I FINS I TOT AMB L’ALCALDE CASALS I ES RIGUIN A LA MEVA CARA. VERGONYA QUE NO HAGIN INFORMAT AL SÍNDIC DE GREUGES D’AQUEST CAS, AMB EL QUAL TAMBÉ HI HE PARLAT.

 2. Teresa
  29/12/2013 at 12:45

  Como siempre, en Molins de Rei , especialmente en el consistorio municipal : “En casa del herrero, cuchillo de palo” , ¿ Se pondran una multa ellos mismos?

 3. Teresa
  30/12/2013 at 21:32

  Y lo peor de todo, es la falta de mantenimiento y respeto que muestran estas gentes por el patrimonio municipal. Solo están pendientes de que les caiga la breva de sus sueldos a final de mes, . Con la mierda, pronto tendrán que cambiar la condensadora de A/A y ¡ Ala ! , A cargo de los presupuyestos !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *