Risc sanitari a l’Ajuntament per l’acumulació d’excrements de coloms

Iniciativa per Molins de Rei alerta del risc sanitari a l’edifici de l’Ajuntament de Molins de Rei per l’acumulació d’excrements generats per la colònia de coloms que habita al pati interior del consistori. Els ecosocialistes demanen que es netegi i desinfecti la zona i es posin mesures per evitar que es repeteixi la situació.

Els excrements de colom s'acumulen arreu del pati interior // Iniciativa per Molins de Rei

Els excrements de colom s’acumulen arreu del pati interior // Iniciativa per Molins de Rei

El pati interior de l’edifici de l’Ajuntament de Molins de Rei s’ha convertit en la casa d’una colònia de coloms, amb els corresponents excrements d’aquests animals. Els despatxos de l’oposició disposen d’un “mirador” perfecte al pati interior en qüestió i per això Iniciativa per Molins de Rei ha presentat un prec al ple municipal demanant que es netegi i desinfecti la zona.

“L’acumulació d’excrements generats per la colònia de coloms s’ha convertit en un focus de malalties que pot afectar la salut dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament”, denuncien els ecosocialistes, a la vegada que demanen mesures per evitar que es repeteixi la situació.

El problema es produeix des de fa mesos, amb el pati interior del consistori convertit en un espai involuntari de criança i estada de coloms. “Genera una olor insuportable i un paisatge dantesc de brutícia”, afirma el regidor d’Iniciativa per Molins de Rei Lluís Carrasco, però anant més enllà de la imatge i l’ambient “el que és més important és que comporta un risc sanitari evident per als treballadors municipals”.

El regidor ecosocialista lamenta que no s’hagi fet cap tipus d’acció de neteja i desinfecció en molt de temps. Per això, des d’Iniciativa per Molins de Rei insten al govern municipal a que procedeixi a contractar una empresa especialitzada per netejar, desinfectar i higienitzar aquest espai el més aviat possible i alhora es prenguin les mesures necessàries per tal d’evitar que els coloms tornin a colonitzar aquest espai.

Recomanacions personalitzades