El molinenc Alberto Martínez crea “Fútbol Dinámico”, el portal web que reuneix futbol i educació

El projecte vol convertir-se en la font d’informació pràctica de referència del futbol amateur estatal. Articles de nutricionistes, psicòlegs o entrenadors, entre altres, són els seus continguts. Fútbol Dinàmico lluita per “educar en els valors que ofereix l’esport d’equip”, segons explica a Viu Molins de Rei el seu creador, Alberto Martínez. 

El creador de Fútbol Dinámico, Alberto Martínez, acompanyat de Vicente del Bosque, qui dóna suport al projecte // Fútbol Dinámico

El creador de Fútbol Dinámico, Alberto Martínez, acompanyat de Vicente del Bosque, qui dóna suport al projecte // Fútbol Dinámico

Focalitzat en el futbol amateur i de base, el web Fútbol Dinámico uneix aquest esport amb l’educació a la vegada que dóna serveis a tots els perfils de persones que formen part d’aquest col·lectiu: jugadors, pares, entrenadors i clubs. Segons explica a Viu Molins de Rei el creador del projecte, el molinenc Alberto Martínez, davant el creixement que ha viscut el futbol durant els últims anys els clubs tenen la responsabilitat d’“educar en els valors que ofereix l’esport d’equip”. Així doncs, la iniciativa versa al voltant de conceptes com “sacrifici, companyerisme, solidaritat, altruisme, treball en equip o respecte” ja que l’esport rei és “una activitat que va més enllà de la competició”. Martínez ha viscut en primera persona aquest auge de futbol com a coordinador del Molins de Rei CF. “Quan vaig entrar a l’any 2000 érem 12 equips i ara som 27”, relata.

A Fútbol Dinámico es poden trobar diferents continguts. En primer terme, estan els articles divulgatius on, de la mà d’experts, es poden trobar les respostes a preguntes habituals en el futbol formatiu. “Quina alimentació ha de tenir el meu nen abans de jugar? Com he de fer per motivar-lo abans d’un partit?”, posa Martínez com a exemples d’interrogants. D’altra banda, també es publiquen articles d’opinió d’entrenadors, nutricionistes o psicòlegs on es fa èmfasi en tot el que té a veure amb el futbol no professional i tot el que significa la seva pràctica.

La tercera pota del projecte és un espai on els usuaris poden interactuar amb els experts per tal de fer-li arribar les seves qüestions concretes. D’altra banda, ben aviat també es podran trobar exercicis d’entrenament en format vídeo, consells per millorar el màrqueting i la comunicació dels clubs i un mercat de fitxatges de jugadors i entrenadors, entre altres coses. En definitiva, el web ha nascut per convertir-se en la font d’informació pràctica de referència del futbol humil.

La web Fútbol Dinámico guarda un disseny intuïtiu i atractiu // Fútbol Dinámico

La web Fútbol Dinámico presenta un disseny intuïtiu i atractiu // Fútbol Dinámico

Martínez, que professionalment es dedica al periodisme esportiu al diari As, creu que en el tema dels valors el futbol d’èlit “ha millorat molt” però que a l’amateur “hi ha molt camí per fer”. “A principis dels 90 alguns estadis cridaven càntics com ‘negre de merda’ i ningú s’escandalitzava i ara això es inadmissible”, exemplifica. En canvi, el molinenc reconeix que aquestes actituds “encara es poden trobar” en alguns camps de les categories més baixes d’aquest esport.

Dos grans figures del futbol professional, Vicente del Bosque i Andrés Iniesta, ja han donat el seu suport a Fútbol Dinámico. Un altre referent molt més proper, el capità del Molins de Rei CF i llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Andreu Margarit, és un dels articulistes habituals d’aquesta web.

Recomanacions personalitzades