El molinenc Xavi Foj lluitarà per revalidar el títol al Dakar

Serà la 24ena participació de Foj en el ral·li més dur del món. L’equip Toyota Oficial tornarà a ser el principal rival del molinenc a la categoria de cotxes de sèrie. 

Xavi Foj i Nacho Santamaría durant la presentació // Jose Polo

Xavi Foj i Nacho Santamaría durant la presentació // Jose Polo

Amb la prudència que el caracteritza, Xavi Foj ha presentat la que serà la seva 24 participació al Dakar, competició considerada com el ral·li més dur del món. L’actual campió de la categoria de cotxes de sèrie, títol que també va aconseguir al 2011 i 2012, és conscient de la dificultat de competir contra un equip amb més recursos, com el Toyota Japó Oficial, i per això s’ha limitat declarar que l’objectiu és “quedar entre els 30 primers de la general i estar al podi de la categoria”. Tot i això, com a tot campió li agrairia revalidar el títol i, davant les preguntes dels periodistes assistents a l’acte realitzat en un hotel de Barcelona ha reconegut que també vol “arribar al final amb opcions de victòria”.

L’estratègia a seguir és la de sempre: regularitat i minimitzar al màxim els errors. “No s’ha de còrrer molt però s’ha de ser constant”, resumia l’esportista molinenc que enguany ha estat reconegut per la seva trajectòria per part de l’Ajuntament. Nacho Santamaría tornarà a ser el copilot i Foj s’aprofitarà de la seva experiència com a mecànic. “Anar ràpid i no trencar el cotxe”, explicava. La competició començarà el proper dia 5 de gener a Rosario (Argentina) i finalitzarà el 18 a Valparaiso (Chile).

 

Recomanacions personalitzades