Un Molins de Rei CF sense idees punxa contra La Guardia

Molins de Rei CF 1-1 CD La Guardia. Els homes de Joan Garcia empaten a casa contra un equip situat a la zona de descens. Es nota massa la baixa de Carles Capella. L’equip es veu sense alternatives contra una defensa de cinc ben plantada. 

Alex Agudo, qui va tornar després de la sanció, persegueix un jugador de La Guardia // Jose Polo

Alex Agudo, qui va tornar després de la sanció, persegueix un jugador de La Guardia // Jose Polo

El Molins de Rei CF no va tenir arguments suficients per guanyar a casa contra el penúltim classificat de Tercera Catalana, el CD La Guardia. Els homes de Joan Garcia no van tenir idees ni imaginació per superar la defensa dels visitants, que es van trobar amb un gol a la primera part i li van saber treure un rèdit inesperat gràcies a un futbol mesquí.

És cert que els molinencs van ser fidels al seu estil malgrat que les circumstàncies no acompanyaven. L’equip pateix diverses baixes que han alterat la seva estabilitat. A les ja conegudes es va sumar la del lateral Jordi Sànchez, lesionat durant l’escalfament. El Molins està necessitat d’unes vacances per recuperar efectius i superar el desgast físic i mental que porten acumulat. D’entre totes les baixes va destacar la de Carles Capella, amb febre, qui porta capitalizant l’atac del Molins tres temporades i aquesta s’ha destapat com a gran assistent.

Al minut 11 La Guardia avisava després d’una errada de Manel Real a l’eix de la defensa. Alberto Área la va tenir però no va estar encertat de cara a porteria. Era el presagi del gol visitant. I és que superat el primer quart d’hora era l’altre central, el capità Andreu Margarit, qui la pifiava, deixant el gol cantat a Ismael Rahmouni, que no va fallar (0-1). Feia temps que el Josep Raich no veia una errada així del capità. Quedava temps per esmenar l’error.

Els de Sant Vicenç dels Horts no van voler generar futbol durant tota la resta de partit. Van plantar cinc homes pocs metres per davant de l’àrea i es van dedicar a veure-les venir. No hi havia distància entre les seves línies i era gairebé impossible trobar espais dins d’aquesta teranyina. Encara s’ho posava més complicat el Molins, que va voler entrar pel centre de l’atac de forma reiterada. Eric Criado i Marc Fuxa “Chufo” s’intercanviaven les bandes en els extrems però no acavaben de connectar amb joc. Àlex Agudo, que tornava a jugar després de complir sanció, no rebia pilotes. Es repetia sempre el mateix guió: el Molins amb una possessió estèril que no sabia com fer mal al rival. Així es va arribar a la mitja part.

Al descans Joan Garcia va ordenar als seus homes que juguessin més per banda i així poder evitar la gran concentració de defenses de La Guardia al centre. Les consignes van ser bones en un primer moment. Després d’una centrada per banda el rebuig de la defensa cau al peu dret d’Oleguer Pujol qui, des de la frontal de l’àrea, engalta un potent xut que Cándido Villa encara busca (1-1). El Molins empatava i quedaven 40 minuts per buscar els tres punts.

El gol d’Oleguer no va servir per millorar el joc dels locals, que no va tenir el dia en la creació. La Guardia seguia molt tancada i, fins i tot, trenava més d’una contra de perill gràcies al ràpid Ismael Rahmouni. Faltava imaginació i desequilibri. Eric Criado, qui normalment aporta aquestes condicions, no va estar afinat de cara a porta. Tots els seus xuts eren sense verí. David Martínez va sortir a la segona part i va aportar dinamisme però no va ser suficient. Tot i això, el Molins va acabar tancant a La Guardia per inèrcia. Només al final, en un seguit d’accions a pilota aturada, els molinencs van poder-se emportar la victòria gràcies al guant de Joan Torelló, qui va centrar més d’un corner que gairebé acaba en gol. Fins i tot, just al final, va ser el porter del Molins, Ferran de Palol, qui va salvar al seu equip, aturant un 1 contra 1 en un contracop vicentí.

 “Hem pogut guanyar”

En declaracions a Viu Molins de Rei, l’entrenador de l’equip, Joan Garcia, ha considerat que l’equip ha tingut ocasions suficients per “guanyar”. Garcia ha reconegut que el gol de La Guardia ha estat precedit “d’un error nostre”. Els molinencs són segons a la classificació a només tres punts del líder, el Vallirana i, això sí, l’entrenador molinenc considera que si l’equip mostra aquesta actitud perdrà “pocs partits”. Escolta l’entrevista sencera al següent audio:

Recomanacions personalitzades