Albert Palomar estrena la tercera temporada de Músiques Invisibles tornant als orígens

El cantautor Albert Palomar va ser l’encarregat d’estrenar la tercera temporada del Músiques Invisibles. Les seves lletres d’històries quotidianes acompanyades de la guitarra van suposar el retorn als ritmes pausats i propers dels primers artistes convidats al cicle de concerts de l’Ateneu Mulei.

Albert Palomar es va acompanyar únicament de la seva guitarra // David Guerrero

Albert Palomar es va acompanyar únicament de la seva guitarra // David Guerrero

El cicle de concerts Músiques Invisibles va estrenar la seva tercera temporada amb l’actuació d’Albert Palomar. El cantautor manresà, acompanyat de la seva guitarra acústica, va presentar les cançons dels seus dos àlbums en solitari (No estem sols, 2012; Cor de bou, 2013) en un ambient íntim i distès.

Palomar es va mostrar molt còmode sobre l’escenari, adaptat al format de música propera, senzilla, nua i directa, recuperant el que era la idea més primigènia del Músiques Invisibles en l’antic Ateneu Mulei. Casualitat o no, artistes acompanyats únicament d’una guitarra han estat els encarregats d’obrir les dues temporades anteriors del cicle de concerts, en un cas va ser Senyor Cordills, l’alter ego del molinenc Miquel Bernis, i en l’altre el també molinenc Ramon Cugat i el seu projecte Balancí.

Albert Palomar va mostrar-se proper i va crear un ambient càlid // David Guerrero

Albert Palomar va mostrar-se proper i va crear un ambient càlid a l’Ateneu Mulei // David Guerrero

El cantautor va crear un clima càlid mentre fora de l’Ateneu Mulei feia el fred propi d’una nit de desembre i es va mostrar proper al públic, tractant d’interactuar amb ell, tot i que sense gaire resposta però un gran respecte de la cinquantena de molinencs assistents.

Albert Palomar, amb llarga experiència liderant grups com Plouen i ara volant en solitari, va repassar durant uns 50 minuts cançons ben diverses del seu repertori. Les lletres, aparentment senzilles però ben treballades, van anar des de les més introspectives a les més divertides, com una que va anar dedicada als nascuts per cesària com el propi Palomar i una altra als tècnics de so i que es pot veure en el vídeo resum del concert realitzat per Viu Molins de Rei.

La primera nit de música de la tercera temporada del Músiques Invisibles va continuar amb el concert de Súper Gegant, amb el molinenc Miquel Bernis a l’escenari.

Recomanacions personalitzades