La Generalitat manté l’aportació econòmica per dinamitzar una part del comerç de Molins de Rei

La Generalitat ha signat convenis de col·laboració amb l’Ajuntament de Molins de Rei, la Unió de Botiguers (BotMol) i l’Associació de Venedors del Mercat Municipal. L’acord suposa el manteniment d’una dotació econòmica de 63.000 euros per realitzar campanyes de promoció comercial.

Generalitat, Ajuntament i part del comerç local van signar els convenis a la sala de plens // Ajuntament de Molins de Rei

Generalitat, Ajuntament i part del comerç local van signar els convenis a la sala de plens // Ajuntament de Molins de Rei

La Generalitat ha renovat un conveni que suposa una aportació de 63.000 euros a les dos principals associacions de comerciants molinencs -BotMol i Associació de Venedors del Mercat Municipal-, per finançar actuacions i campanyes de dinamització que incentivin el comerç local.

Es tracta concretament de tres convenis que formen part del pla de dinamització comercial i suposen una aportació total de 63.000 euros per part de la Generalitat. Els diners, segons l’Ajuntament, serviran per “finançar campanyes passades i futures orientades a incentivar les compres a Molins de Rei”.

Un dels convenis, signat entre la Generalitat i l’Ajuntament, té per objectiu impulsar la dinamització del Mercat Municipal com a centre neuràlgic comercial. La Generalitat destinarà 30.000 euros al finançament d’actuacions que potenciïn aquest equipament com a pol d’atracció comercial i millorar la competitivitat de les botigues que operen en el seu interior.

D’altra banda, també s’han signat convenis de col·laboració amb la Unió de Botiguers de Molins de Rei (BotMol) i l’Associació de Venedors del Mercat Municipal per a la consolidació del centre comercial urbà del municipi com a centre comercial a cel obert. La Generalitat farà una aportació de 33.000 euros per a la implementació d’actuacions de promoció i dinamització comercial promogudes des d’aquestes dues entitats de comerciants.

La signatura d’aquests convenis suposa la prorroga dels que ja es van acordar l’any passat i permetrà mantenir les campanyes de dinamització comercial posades en marxa per promocionar el comerç local, incrementant en 5.000 euros la quantitat final. A l’acte de signatura dels convenis van ser presents el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Pere Torres; el president del BotMol, Jordi Vilaprinyó; el president de l’Associació de Venedors del Mercat Municipal, Oscar Romero; i l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), a més del primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), i el regidor de Comerç, Joaquim Martí (CiU).

Aquest era el primer acte formal que celebraven els botiguers i l’Ajuntament després de la polèmica per la disparitat d’opinions al voltant del futur pati del Palau. Casals no va deixar escapar l’ocasió davant els mitjans i els va llençar un missatge entre paraules d’agraïment per la seva feina: “Encara que l’Ajuntament no sempre coincideixi amb les seves reivindicacions això no vol dir que no les escolti i no les tingui en compte”, va assegurar l’alcalde.

En el seu torn de paraula, el segon tinent d’alcalde, Xavi Paz, va afirmar que “si les coses van bé als nostres comerciants vol dir que van bé a tot Molins de Rei” i va recordar la quantitat de diners públics abocats per transformar el Centre Vila en un centre comercial a cel obert.

 • Teresa

  ¿ Cuantos dineros públicos se han destinado al comercio en Molins de Rei, incluyendo el flamante Mercat Municipal, y el no menos flamante sueldo del regidor, que desde que la Regiduría de Comercio está a cargo de CIU en Molins de Re.

  Las actuacions i campanyes de dinamització han sido desde siempre, infantiles y ridículas y no incentivan en absoluto el comerç local, y encima ahora, los 63.000 € + ( los del Ayuntamiento) per part de la Generalitat. serviran per finançar campanyes “passades” i futures orientades a incentivar les compres a Molins de Rei, ¿ Y con las campañas presentes qué pasa?

  Y el otro paquete de 30.000 € + (los del Ayuntamiento) para impulsar la dinamització del Mercat Municipal, que el pobre, por mucho que invertamos, nunca llegará a ser ya el centre neuràlgic comercial ni pol d’atracció comercial i no millorará en nada, la competitivitat de les botigues que operen en el seu interior, vendedores que necesitan hasta de la más insignificante ayuda y son incapaces de echarse ellos mismos las basuras y arreglar el secador de manos en WC , Además, por mucho que nos cueste creer, los paradistas y los dependientes no son profesionales, y lo peor, és que no quieren serlo, Lo único que les interesa a esa gente, es encontrar un buen traspaso cuanto antes de sus paradas.

  ¿Como ha acabado finalmente todo eso del parking subterráneo debajo del jardin de Palau, després de la polèmica per la disparitat d’opinions Ajuntamet / Bot Mol ? , ¿A esos del Bot Mol se los escucharán y los tendrán en compte, o se lo pasarán por el forro y todo se difuminará como siempre en el la especialidad de CIU-PSC , en “no hacer nada” y pasar la castaña caliente a los que vengan después? , ¿ Como es posible que haya alguien que le quede algo de sentido comun y que entienda algo en comercio, que se atreva a pronunciar la frase rancia, copiada y gratuïta de la General Motors USA “si les coses van bé als nostres comerciants vol dir que van bé a tot Molins
  de Rei” ? , Con este tipo de declaraciones, se pone en evidéncia una vez más, el bajo nivel de preparación de los actuales gestores públicos locales, y que la quantitat de diners públics abocats per transformar el Centre Vila , harán que se conviertan rapidamente en centres comercials a cel obert y tengan que dedicarse a la venta ambulante.

 • Pingback: La Generalitat redueix l'aportació econòmica al BotMol i als Venedors del Mercat Municipal | Viu Molins de Rei()