Desactivat el protocol per contaminació atmosfèrica a Molins de Rei i l’àrea de Barcelona

La Generalitat ha desactivat aquest matí el protocol per reduir la contaminació atmosfèrica que afectava a Molins de Rei i els municipis de l’entorn de Barcelona. La reducció d’emissions generades per la mobilitat al ser festiu ha ajudat a normalitzar els nivells de contaminació existents.

El protocol per reduir la contaminació atmosfèrica estava operatiu des de dimecres a la tarda, quan una espesa capa que cobria el cel de Barcelona i el Baix Llobregat evidenciava el problema. El departament de Territori i Sostenibilitat ha desactivat aquest matí el protocol activat a la zona de qualitat de l’aire 1 davant la reducció de les emissions generades per la mobilitat quotidiana en el trànsit i l’aturada de l’activitat industrial coincidint amb els dies festius.

La mesura s’havia pres arran d’un episodi ambiental de baixa capacitat atmosfèrica que dificultava la dispersió del contaminant diòxid de nitrogen (NO2) a l’atmosfera. Un cop aixecat el protocol, ja es pot tornar a circular per l’autovia i l’autopista a la velocitat habitual enlloc dels 90 km/h establerts temporalment per l’episodi de contaminació. L’alerta estava present a Barcelona, les ciutats del Barcelonès i gran part del Baix Llobregat. A més de Molins de Rei, també es trobaven afectats per la situació Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans

Des de la Generalitat s’alerta que si continua la situació meteorològica actual, de cara a dilluns es podria tornar a declarar l’episodi ambiental de contaminació. La Direcció General de Qualitat Ambiental serà qui decidirà en funció dels paràmetres marcats pels mecanismes tecnològics i de modelització utilitzats per gestionar aquests episodis de contaminació en temps real.

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “Desactivat el protocol per contaminació atmosfèrica a Molins de Rei i l’àrea de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *