L’índex d’èxit escolar a Molins de Rei se situa al 95’4%

Dels 237 alumnes matriculats a quart d’ESO durant els curs 2012/13 només 11 no van aconseguir el graduat en educació secundària. L’índex d’èxit escolar (95,4%) baixa sis dècimes respecte l’any anterior (96%) però es manté molt per sobre de la mitjana de Catalunya i el Baix Llobregat.

Un centenar de persones es van tancar al Bernat en defensa de l'educació // Adrià Casaín

Els alumnes de l’institut Bernat el Ferrer es van tancar la passada primavera al centre en defensa d’una educació pública i de qualitat // Adrià Casaín

En un moment en el que tots els indicadors econòmics i socials són alarmants, l’índex d’èxit escolar a Molins de Rei és un dels pocs dels que es pot treure pit Les dades del curs 2012/13 presentades en el darrer Consell Escolar Municipal indiquen que dels 237 alumnes matriculats a quart d’ESO, 226 van superar satisfactòriament l’avaluació i van obtenir el graduat en Educació Secundària Obligatòria. Només 11 no ho van aconseguir. Això suposa un índex d’èxit escolar del 95,4% a Molins de Rei.

Dels 11 estudiants que no van fer-se amb el graduat hi ha tres que estan repetint curs per tornar a intentar-ho. Quatre alumnes no van superar l’avaluació del curs i han posat fi a la seva trajectòria acadèmica, sumant-se als dos joves que ho van deixar els estudis a meitat del curs. D’altra banda hi ha dos estudiants que van deixar els seus respectius centres per canvi de residència i es desconeix si allà on van anar van obtenir el graduat.

Per sobre de la mitjana

L’alt índex d’èxit escolar confirma la tendència de bons resultats acadèmics registrats durant els últims anys als centres públics i concertats del municipi. El 95,4% del curs 2012/13 és lleugerament inferior al que es va aconseguir el curs anterior, que va ser del 96%, sis dècimes per sobre del d’aquest any. Tot i això, les últimes dades disponibles d’aquest índex en l’àmbit català indiquen que Molins de Rei es troba molt per sobre de la mitjana d’èxit escolar a Catalunya, situada en el 82,3%, i al Baix Llobregat (81,7%).

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Xavi Paz, considera que “les dades demostren que el nivell d’exigència i de qualitat dels serveis educatius de Molins de Rei superen abastament els estàndars del país i això ens omple de satisfacció però també de responsabilitat perquè és un llistó que no ens podem permetre baixar”.

Els resultats es van presentar la setmana passada al Consell Escolar Municipal. Durant la reunió també es va aprovar una declaració unitària de tots els integrants del Consell contra la LOMCE, com ja va fer anteriorment el ple municipal. El Consell considera que la llei del govern popular suposa una modificació d’aspectes cabdals de l’actual legislació d’educació que en absolut obeeix a les necessitats educatives de la societat.

Recomanacions personalitzades