Molins de Rei reconeix als millors esportistes de 2013

L’Ajuntament reconeix la tasca dels millors esportistes del municipi durant 2013. El CFS Molins 99 i el femení de bàsquet del CE Molins de Rei recullen els premis per equips i Raquel Armentano i Joan Amigó els individuals. A més, s’entrega un reconeixement especial a Xavi Foj per la seva trajectòria. El CN Molins de Rei i el Club Gimnàs Molins de Rei també són premiats. 

Esportistes, jurat i autoritats posant per la foto de família // Marta Pedrola

Esportistes, jurat i autoritats posant per la foto de família dels guanyadors // Marta Pedrola

Amigó va valorar l'estat actual de l'handbol durant el seu discurs // Jose Polo

Joan Amigó va valorar l’estat actual de l’handbol durant el seu discurs // Jose Polo

En una acte auster i sense costos innecessaris, l’Ajuntament va fer la segona edició dels Premis Esport, una iniciativa que vol reconèixer els mèrits dels esportistes del municipi i on els premiats són escollits per un jurat independent format per esportistes i periodistes, a diferència del que passa a l’Esportíssim, on són les mateixes entitats les que premien els seus esportistes. Va ser una festa solemne però no deslluïda de tot l’esport de Molins de Rei, que any rera any veu com sorgeixen actuacions destacades.

El premi al millor esportista masculí va ser per Joan Amigó, el jove jugador d’handbol actualment a la disciplina del Barça “B”, equip amb el qual ha aconseguit el títol de lliga a la Divisió d’Honor Plata, segona màxima categoria a nivell estatal. Aquest passat estiu, el lateral dret va aconseguir el subcampionat del món a Bòsnia representant la selecció espanyola. Amigó és un dels esportistes amb més futur del municipi i el reconeixement li arriba en un punt transcendental de la seva carrera esportiva, quan pot donar el salt definitiu a la professionalització.

Armentano va recollir el premi amb el seu pare // Marta Pedrola

Armentano va recollir el premi amb el seu pare // Marta Pedrola

La millor esportista femenina de l’any 2013 va ser Raquel Armentano, que amb 21 anys va aconseguir fa uns mesos la tercera posició al Campionat d’Europa Indoor de tir amb amb arc. Entre altres mèrits, Armentano també va aconseguir el campionat d’Espanya de la disciplina durant aquest 2013. La jove que també ha practicat altres esports com handbol i atletisme va fer un dels discursos més brillants de la nit, fent pujar a l’escenari al seu pare i entrenador, Josep Armentano, per tal de recollir el premi amb ella.

El tercer reconeixement individual del vespre, la distinció especial a la trajectòria esportiva, va ser per un dels homes que li ha donat més impacte internacional a la marca Molins de Rei, el pilot de ral·lis Xavi Foj. La trajectòria del molinenc és complicada de resumir. Arquitecte de professió, Foj acumula 23 participacions al Dakar, on va aconseguir la victòria a la categoria de cotxes de sèrie aquest 2013. Durant tots aquests anys acumula multitud d’experiències relacionades amb el món de les curses de resistència, com per exemple veure morir a un motorista als seus braços. A Foj encara li queden anys de trajectòria esportiva però, sense cap mena de dubte, ja és un dels esportistes més importants de la història del municipi.

Xavi Foj és un dels esportistes més importants de la història de Molins de Rei // Jose Polo

Xavi Foj és un dels esportistes més importants de la història de Molins de Rei // Jose Polo

Equips de Primera

El CE Molins de Rei ha fet un 2013 excels // Jose Polo

El CE Molins de Rei ha fet un 2013 excels // Jose Polo

Dos equips que han fet història de l’esport de Molins de Rei també van ser premiats. El premi al millor equip femení 2013 va ser pel sènior de bàsquet del Club Esportiu Molins de Rei, conjunt que va aconseguir l’ascens a Primera Catalana. Mai el bàsquet femení del municipi havia trepitjat una categoria tant alta i les entrenades per Pere Galimany ho van aconseguir a base de d’esforç, treball en equip i qualitat. No es tracta només d’un equip guanyador, sinó d’un conjunt que ensenya valors als més joves cada 15 dies al Poliesportiu Municipal. Ara fa un any el masculí de bàsquet de l’entitat rebia el mateix premi per aconseguir, també, l’ascens a Primera Catalana.

Es recorden molts pocs equips amb una dinàmica  tant bona com el CFS Molins 99 // Jose Polo

Es recorden molts pocs equips amb una dinàmica tant bona com el CFS Molins 99 // Jose Polo

La mateixa condecoració, però en format masculí, va ser per al primer equip del Club Futbol Sala Molins 99. Els entrenats per Jorge Rubio van encadenar i, de fet, segueixen encadenant, una de les dinàmiques més positives que es recorden a l’esport molinenc. Amb una sola derrota en 10 mesos, l’entitat que actúa al nou poliesportiu de la Sínia va aconseguir l’ascens a Divisió d’Honor Catalana, màxima categoria del futbol sala català abans d’entrar a les divisions d’àmbit estatal. Com va dir el seu president, Jaume Molins, no es tractava d’un premi a només el primer equip, sinó d’un premi a un grup de jugadors amb la capacitat d’involucrar-se en el dia a dia de l’entitat per tal de fer-la créixer.

La natació i la gimnàstica fomenten els valors de l’esport

Un grup d'entrenadores va recollir el premi del CGMdR // Jose Polo

Un grup d’entrenadores va recollir el premi  // Jose Polo

Dos entitats més van ser reconegudes en aquesta festa. En primer terme, el Club Gimnàs Molins de Rei va ser guardonat per difondre els valors com l’esforç, la disciplina, el respecte, la tolerància, la concòrdia i el fair play. Aquesta entitat, que es troba en creixement des de que compta amb una instal·lació digna per poder entrenar, ha sabut transmetre aquests valors als esportistes gràcies al seu equip d’entrenadors i formadors. En un futur proper, la gimnàstica donarà el salt a la zona esportiva Ricard Ginebreda i s’espera que de la mà d’aquest canvi es pugui consolidar el bon moment d’aquest esport durant molts anys.

El president Jaume Mas va recollir el premi del CN Molins // Jose Polo

El president Jaume Mas va recollir el premi del CN Molins // Jose Polo

Per la seva banda, el Club Natacio Molins de Rei va recollir el premi a l’entitat esportiva que promou els valors de la salut i la qualitat de vida amb una iniciativa lligada a l’esport. Amb 40 anys d’experiència, l’entitat molinenca és capaç de lligar la competició amb la salut, oferint un ampli ventall d’activitats saludables als seus socis. A més, durant els últims anys, el CN Molins ha millorat la seva oferta esportiva i social. Durant els últims mesos el club molinenc ha endegat un procés de renovació, tant de la junta com de la imatge del club cap a l’exterior. En definitiva, l’històrica entitat va molt més enllà del que és la pràctica esportiva de competició.

Recomanacions personalitzades