Amnistia Internacional il·lumina la façana de l’Ajuntament contra la pena de mort

La façana de l’Ajuntament de Molins de Rei s’ha il·luminat de manera especial durant la nit del dissabte 30 de novembre per mostrar la seva oposició a la pena de mort. L’acció, realitzada pel grup local d’Amnistia Internacional s’ha dut a terme a diverses “ciutats per la vida” de tot el món.

L'Ajuntament es va il·luminar a partir de les 20.30h de dissabte // J.R.

L’Ajuntament es va il·luminar a partir de les 20.30h de dissabte // J.R.

El 30 de novembre de cada any des del 2002, moltes ciutats d’arreu del món il·luminen de manera especial els seus edificis i monuments. Són un grup de municipis i ciutats anomenades “Ciutats per la vida”, del queal forma part Molins de Rei juntament amb cinc municipis catalans més. La iniciativa es celebra a més de 1.600 ciutats de 89 països, des de Roma, París, Dublín o Brussel·les fins a Nairobi passant per Barcelona, Granollers, Cerdanyola del Vallès, Arenys de Mar, Caldes de Montbuí i Molins de Rei.

A Molins de Rei el grup local Pla de Llobregat d’Amnistia Internacional es va encarregar d’il·luminar d’una manera especial la façana de l’Ajuntament i així mostrar el seu rebuig a la pena de mort. Era la primera vegada que la façana de la Casa de la Vila es sumava a aquesta acció reivindicativa. A més, tot i el fred, membres de l’entitat van estar a última hora de la tarda i fins ben entrada la nit a la plaça recollint signatures en contra de la pena de mort. 

L'Ajuntament es va il·luminar de manera especial la nit del 30 de novembre contra la pena de mort // Amnistia Internacional

L’Ajuntament es va il·luminar de manera especial la nit del 30 de novembre contra la pena de mort // Amnistia Internacional

 

Les responsables d'Amnistia Internacional Pla de Llobregat van llegir el manifest acompanyats de l'alcalde i diversos regidors // J.R.

Les responsables d’Amnistia Internacional Pla de Llobregat van llegir el manifest acompanyats de l’alcalde i diversos regidors // J.R.

“La pena capital és una violació de drets humans i no hi ha ni una sola prova fefaent que sigui un factor dissuasori, però en canvi sí que existeixen clars exemples de que és discriminatòria i s’utilitza sovint contra persones econòmicament desfavorides i minories”, expliquen des d’Amnistia Internacional, reclamant la difusió d’una nova cultura que abordi d’una manera efectiva els problemes del sistema de justícia penal, una actuació policial efectiva, la celebració de judicis justos, millores en educació i el ple respecte als drets humans.

Amb aquesta acció es recorda que un 30 de novembre de 1786 Leopold d’Habsburg va abolir la pena de mort al gran ducat de la Toscana. Segons dades d’Amnistia Internacional, a un de cada deu països es duen a terme execucions i encara queden en el corredor de la mort al voltant de 23.000 persones en 58 països. Del total de persones executades al món en l’últim any, exceptuant la Xina, tres quartes parts van ser-ho en només tres països: Aràbia Saudita, Iraq i Iran.

Recomanacions personalitzades