S’activa per primer cop el servei d’acollida a sense sostre per fred al Punt de Suport de la Creu Roja

L’Ajuntament ha activat aquest cap de setmana el servei d’acollida a persones sense sostre. La Creu Roja s’encarrega d’acollir al Punt de Suport a les Famílies de l’avinguda València a totes aquelles persones que no tenen on dormir durant aquests dies amb temperatures molt baixes.

Tot i que encara no s'ha utilitzat, hi ha un servei dormitori temporal per casos d'emergència // Arxiu

El servei de dormitori temporal per casos d’emergència es troba al Punt de Suport a les Famílies, a l’avinguda València, 24 // Jose Polo

Davant la previsió de temperatures molt baixes durant aquest cap de setmana, l’Ajuntament ha activat el servei d’acollida a persones sense sostre. Per primera vegada, aquest servei es presta al Punt de Suport a les Famílies de la Creu Roja Baix Llobregat Centre, l’espai ubicat a l’avinguda València que s’està tractant de convertit en el centre neuràlgic de l’atenció als més desfavorits, oferint un ampli ventall de serveis més enllà d’un simple banc d’aliments.

El dormitori amb llits per pernoctacions puntuals i d’atenció a sense sostre en casos d’onada de fred és un dels nous serveis que ofereix la Creu Roja després d’haver signat un conveni amb l’Ajuntament. Fins ara, quan es produïa una situació de baixes temperatures i s’activava el pla d’atenció a persones sense sostre l’espai que s’habilitava per a ells era la llar d’avis Doctor Josep Mestre.

Habitualment el pla d’acollida temporal només s’activa davant d’onades de fred més sostingudes però la previsió meteorològica per a les properes hores ha recomanat prendre aquesta decisió amb caràcter preventiu. Segons ha informat el consistori, la Guàrdia Urbana intensificarà les patrulles nocturnes per detectar si hi ha alguna persona que dormi al carrer i li oferirà la possibilitat de passar la nit a les dependències habilitades a l’espai de la Creu Roja.

Recomanacions personalitzades