El Punt de Suport a les Famílies garanteix el seu funcionament fins l’any 2017

L’Ajuntament de Molins de Rei i la Creu Roja han signat un conveni per blindar els serveis del Punt de Suport a les Famílies de l’avinguda València pels propers quatre anys. L’Ajuntament aportarà 11.200 euros anuals mentre la Creu Roja s’encarregarà de la seva gestió.

Amb la signatura del conveni entre l’ajuntament de Molins de Rei i la Creu Roja es garanteixen els recursos perquè el Punt de Suport a les Famílies pugui prestar els serveis a les persones que ho necessiten fins l’any 2017. En virtut d’aquest conveni, l’Ajuntament aportarà 11.200 euros anuals per assegurar la prestació dels serveis adreçats a famílies en risc d’exclusió social que es donen a l’espai de l’avinguda València, número 24.

Aquesta iniciativa que forma part de les propostes del Consell de Seguiment de la Crisi ofereix els serveis de banc d’aliments, banc de temps, banc d’ajuts tècnics, kits d’alimentació, allotjament d’urgència i ajuda nocturna, allotjament en cas d’onada de fred, servei de dutxes i el que han anomenat Espai Ciutadà i que consisteix en un espai d’ofertes i demandes ciutadanes.

Conveni amb retard

El president de Creu Roja Baix Llobregat Centre, Josep Maria Salas, va signar el conveni acompanyat de l'alcalde i el primer tinent d'alcalde // Ajuntament de Molins de Rei

El president de Creu Roja Baix Llobregat Centre, Josep Maria Salas, va signar el conveni acompanyat de l’alcalde i el primer tinent d’alcalde // Ajuntament de Molins de Rei

A finals de l’any passat es va signar un primer conveni en el que s’acordava la col·laboració entre l’Ajuntament i la Creu Roja per oferir un banc d’aliments amb producte fresc al que donessin sortida cada setmana enlloc de tres mesos, com passava fins aquell moment. En aquell moment es va anunciar que el Punt de Suport a les Famílies entraria en funcionament a principis d’any però a la pràctica no ha començat a funcionar fins molts mesos després.

Com s’ha fet fins ara, amb el suport econòmic de l’Ajuntament i el treball coordinat amb els serveis socials municipals, Creu Roja Baix Llobregat Centre s’encarregarà de la gestió de l’espai. L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), ha subratllat que “aquest tipus d’accions són una mostra més que el treball en xarxa coordinat entre el tercer sector i l’Ajuntament dóna sempre bons resultats”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha manifestat la seva satisfacció per un acord que segons el seu parer “és indiscutiblement necessari si no volem deixar desamparades a les famílies de Molins de Rei que estan travessant per dificultats”.

Recomanacions personalitzades