Els esplais MIB i Spai celebren una marxa per commemorar el Dia Universal dels Drets dels Infants

Els infants i joves de l’esplai MIB i l’esplai Spai van organitzar una marxa reivindicativa pels carrers del Centre Vila per commemorar el Dia Universal dels Drets dels Infants el dissabte 23 de novembre. La colla de percussió del Cuc també va participar a l’acte, que va finalitzar amb la lectura d’un manifest.

Els nens van fer una marxa pels carrers del Centre Vila amb pancartes // Elisenda Colell

Els nens van concentrar-se a la plaça de la Vila amb pancartes // Elisenda Colell

“Els drets dels infants són vulnerats arreu, també a casa nostra”, reivindicaven nens i joves del Centre d’Esplai MIB i de l’esplai Spai el passat dissabte a la plaça de la Vila. El 20 de novembre de 1989 tots els països del món es comprometien a signar la Convenció Mundial dels Drets dels Infants, un document que reclama l’acompliment de drets intrínsecs als nens i nenes d’arreu. Per recordar aquests drets i demanar-ne, 25 anys desprès, la seva execució real, es celebra el Dia Universal dels Drets dels Infants. I Molins de Rei no n’és una excepció.

Enguany han estat només dues entitats de lleure les que s’han implicat, un any més, per seguir recordant el tractat internacional amb el suport de la regidoria d’Infància i Joventut. Aquest cop, però, amb un format diferent al d’anys anteriors. Nens i joves, des de 4 fins als 16 anys, han liderat una manifestació per reclamar els seus propis drets.

Nombroses pancartes reclamaven el respecte dels drets bàsics per a nens de tot el món // Elisenda Colell

Nombroses pancartes reclamaven el respecte dels drets bàsics per a nens de tot el món // Elisenda Colell

Un total de deu pancartes, fetes per ells mateixos, recordaven i exigien que tots els infants han de poder gaudir de drets tan bàsics com el dret al joc i la diversió, a l’alimentació, a l’habitatge digne, a la sanitat pública, al tracte igualitari, a no ser explotats laboralment, a tenir accés a l’educació gratuïta, a la llibertat de pensament o a ser estimats, entre altres.

El cercavila va recórrer els carrers del centre del municipi. El ritme el va posar la colla de percussió del Cuc, PerCUCssió, que va recórrer el carrer Rafael Casanova fins arribar a la plaça de la Creu i va tombar al Carrer Major fins a tornar al punt d’inici, la plaça de la Vila. El so dels tambors feia moure una vuitantena d’infants presents, també amb alguna família que s’hi va unir a títol individual. “Els nens han d’estudiar, i no treballar” va ser una de les consignes més corejades durant el recorregut.

Els nens dels esplais van preparar ells mateixos les seves pancartes // Elisenda Colell

Els nens dels esplais van preparar ells mateixos les seves pancartes // Elisenda Colell

L’acte va culminar amb la lectura conjunta d’un manifest per part dels més menuts i un berenar popular. Les pancartes, però seguiran penjades a la plaça de la vila fins el proper dissabte. Una manera més de sensibilitzar i fer visible la lluita per una infància digna que mereixen tots els nens i nenes del món.

D’altra banda, el mateix dissabte a la tarda, la regidoria d’igualtat organitzava una xerrada sobre la representació de la violència contra les dones als mitjans de comunicació. L’acte, més adreçat al públic adolescent i juvenil, va comptar amb l’assistència de joves del Centre d’Esplai MIB i l’esplai Agrupa.

Recomanacions personalitzades