Endesa instal·la parallamps a la subestació de Quatre Camins per reforçar el servei

La companyia elèctrica Endesa ha instal·lat un sistema de parallamps per protegir la instal·lació de Quatre Camins de les descàrregues elèctriques en cas de tempestes. A la infraestructura, que presta servei a Molins de Rei, també s’han renovat les connexions de mitja tensió.

Imatge de la subestació d'Endesa a Quatre Camins (Sant Vicenç dels Horts) // Endesa

Imatge de la subestació d’Endesa a Quatre Camins (Sant Vicenç dels Horts) // Endesa

La subestació de Quatre camins, situada al terme municipal de Sant Vicenç dels Horts, i que presta servei a més de 5.000 clients al Baix Llobregat, entre ells alguns barris de Molins de Rei, ha vist com es finalitzaven recentment uns treballs de reforma tecnològica amb l’objectiu de millorar la seguretat de la pròpia instal·lació.

Els treballs, que han suposat una inversió de 25.000 euros aportats íntegrament per la companyia, han consistit en la instal·lació d’un sistema de parallamps per evitar que els llamps que puguin caure a la zona afectin directament la subestació. Aquest sistema de protecció atmosfèrica és òptim per a salvaguardar de descàrregues elèctriques la instal·lació, ja que el seu aparellatge no està dissenyat per aguantar les sobreintensitats tant elevades que representa la caiguda d’un llamp. Els dispositius instal·lats poden absorbir l’excés d’energia -màxima i en un breu espai de temps- que, d’una altra manera, malmetria seriosament la subestació.

D’altra banda, també s’han renovat connexions de mitja tensió per augmentar la seguretat dels dispositius instal·lats i s’han realitzat vàries tasques d’obra civil com la renovació del mur perimetral de la instal·lació i la rehabilitació de la sala de comandament i part de l’edifici, on l’any passat ja es va instal·lar un nou sistema de climatització per mantenir una temperatura constant i reduir la humitat amb la intenció d’augmentar la fiabilitat dels equips electrònics instal·lats.

Recomanacions personalitzades